Rohde langer ud efter Lars Løkke

- Man passer på fællesskabet, og bagefter siger man, at det lugter. Sådan siger Jens Rohde om Venstres EU-politik.

Jens Rohde i byrådet

Det radikale medlem af Europa-Parlamentet, Jens Rohde fra Viborg, er stærkt utilfreds med sine tidligere partifæller i Venstre, når det gælder EU-politikken.

- Venstre svigter jo fuldstændig sit eget DNA. Løkke har glemt, at hvis nogen har et medansvar for EUs arkitektur, er det Venstre, siger Jens Rohde til Avisen.dk.

Rohde, der i december forlad Venstre i protest mod partiets asylpolitik, konstaterer, at man fra Venstres side ikke hører andet end "skidtsnak og  kritik".

- Man pisser på fællesskabet, og bagefter siger man, at det lugter. Man vil ikke give fællesskabet de instrumenter, der skal til for at håndtere for eksempel flygtningesituationen på europæisk niveau, og bagefter kritiserer man fællesskabet for ikke at levere løsninger. Sådan er det hele tiden, siger Jens Rohde.

Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, afviser kritikken og mener, at Rohdes melding skal ses i lyset af, at han er "konvertit".

- Jeg kan også glæde Jens Rohde og andre kritikere med, at Venstre allerede er i fuld gang med at genrejse den danske EU-debat og samler en række pro-europæiske kræfter for deltage, siger han til Avisen.dk.