Røde Kors: Ingen behov for teltlejre

Røde Kors undrer sig over, at Regeringen lader flygtninge bo i teltlejre, når der er mange ledige pladser på asylcentrene

Sne på teltlejr i Thisted

I Thisted har asylansøgere boet i telte siden november, og i næste uge bliver en ny teltlejr taget i brug i Herning.

Det undrer dog Dansk Røde Kors, at asylansøgerne skal bo i teltlejre. Der er ifølge dem mange ledige pladser på asylcentrene, der allerede er betalt.

- Vi har ledige pladser, alligevel vælger man at placere folk i teltlejre i snestorm. Det giver ingen mening, medmindre man vil udsende nogle signaler og endnu et symbol for at skræmme folk væk fra Danmark, siger generalsekretær Anders Ladekarl.

Mindst 200 ledige pladser

Ifølge Anders Ladekarl har Røde Kors i hvert fald 200 ledige pladser under almindeligt tag på deres asylcentre, og derudover melder nogle kommuner også om ledig kapacitet.

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, forklarer til TV 2, at Regeringen gerne vil være sikker på at have plads nok under tag til børnefamilier, hvis der pludselig skulle komme mange af dem til landet.

Men det argument giver Anders Ladekarl ikke meget for:

- Vi kan sagtens håndtere den udfordring, der er, i det eksisterende system. Vi behøver ikke have adskillige hundrede pladser til rådighed, hvis der skulle komme en enkelt børnefamilie, siger han.

Forventer 25.000 asylansøgere

Regeringen forventer, at der kommer 25.000 asylansøgere til Danmark i år. Hvis det bliver til virkelighed, kan der blive brug for teltlejre, medgiver Anders Ladekarl.

- Men det antal, der er kommet hen over nytår og julen, kan vi snildt håndtere. Derfor er det helt unødvendigt at begynde at oprette teltlejre, siger han.