Rock i Holstebro er gået konkurs

Efter 18 år er endagsfestivallen Rock i Holstebro nu fortid. Foreningen har indgivet en konkursbegæring.

Endagsfestivalen Rock i Holstebro er gået med et underskud på 700.000 kroner.
Endagsfestivalen Rock i Holstebro er gået med et underskud på 700.000 kroner.
Foto: Akriv

To ud af 35 kreditorer har sagt stop. Og det er det, der har fået Kulturforeningen Rock i Holstebro til at kaste håndklædet i ringen.

- Vi ville jo det her så meget, og vi har lagt så mange timer i det, og så sidder man her bagefter og føler sig tom, irriteret og ked af, at vi må skuffe leverandører, der nu står tilbage med et økonomisk tab, fordi vi ikke lykkedes med vores plan. Det er jo det, der fylder mest. Skammen over, at vi må skuffe de gode samarbejdspartnere, vi har haft, fortæller Kenneth Visholm, der er bestyrelsesmedlem i Kulturforeningen Rock i Holstebro i en pressemeddelelse.

Underskud de seneste to år

Det er kun to år siden, at en ny bestyrelse overtog endagsfestivallen. I 2018 kunne den nye bestyrelse ikke nå at få indflydelse på musikprogrammet, men det havde den i 2019. Her var der skåret ned på musikbudgettet, men alligevel endte festivalen med et underskud på 200.000 kroner, og dermed nåede egenkapitalen ned på minus 700.000 kroner.

- Vi vil gerne sige undskyld til alle vores kreditorer. Vi forsøgte altså benhårdt til det sidste at få fundet den løsning, vi mente, der var nødvendig for at kunne fortsætte, men det var bare ikke muligt, og det er så ærgerligt, siger Jørn Bruun, der er formand for Rock i Holstebro.

Mange om buddet

Allerede i 2012 var Rock i Holstebro presset, og det år løb festivalen kun lige rundt med et slutresultat på nul kroner. Dengang sagde formanden for Kulturforeningen Rock i Holstebro, Søren Mærsk Berthelsen til TV MIDTVEST.

- Årsagen er nok, at der er for mange om buddet rundt omkring os. Vi har både i Struer og Ulfborg med nu også.

Også i 2019 er bestyrelsens forklaring på konkursen, at der er for mange om buddet.

- Vi må indrømme, at konkurrencen fra andre arrangementer i bybilledet i Holstebro har tæret for meget på vores publikum, siger Jørn Bruun.

Han henviser blandt andet til Musikteatret Holstebros Open Air-koncert med Sting den 21. juni i år.

- Vi sidder til møde hos Holstebro Kommune i selskab med de andre store aktører på musikmarkedet i Holstebro Kommune, og vi lover hinanden, at vi ikke lægger nogle arrangementer inden for 14 dage af hinanden. Så er det skuffende, at en springer fra aftalen en uge efter og annoncerer et arrangement, der ligger seks dage efter Rock, siger bestyrelsesmedlem Kim Egholm.

1:39
Allerede i 2012 var Rock i Holstebro presset økonomisk.

Man skal aldrig sige aldrig…

Lige nu tænker bestyrelsesmedlemmerne tingene igennem og sender en tak til alle gæster, der er kommet til festivalen igennem årene. Selv om det er Kulturforeningen Rock i Holstebro, der er gået konkurs, så vil formanden ikke afvise, at der igen kan komme en eller anden form for musikfestival i Holstebro.

- Man skal aldrig sige aldrig. Vi må se, om der dukker noget op i løbet af efteråret, som kan være interessant, siger Jørn Bruun.