Rigmand vil købe B&O

I dag oplyser selskabet Sparkle Roll, at en af hovedaktionærerne i selskabet, en rigmand med en formue på otte milliarder, er den mulige køber af B&O.

Bang og Olufsen

Det spegede spil om salget af Bang & Olufsen fortsætter. I går blev det offentliggjort at Hong-Kong-selskabet Sparkle Roll er interesseret i Struer-virksomheden. I dag oplyser kineserne, at en af hovedaktionærerne i selskabet, en rigmand med en formue på otte milliarder, er den mulige køber. 

Det gav en travl dag for blandt andet aktie-medarbejderne i Ringkjøbing Lanbobank. Kursen på B&O aktien afspejlede det dramatiske spil, som i øjeblikket foregår.

- Det er jo en lidt utraditionel måde, vi ser tingene komme ind til os på i øjeblikket. Hvor man normalt når der kommer tilbud på virksomheder, så er det virksomheden selv der fortæller, hvad der er budt og hvad de byder. siger Sten Erlandsen, der er finanschef i Ringkjøbing Landbobank

 

Faktisk er der slet ikke budt på B&O. Via sit selskab på Jomfruøerne skulle den kinesiske rigmand QI Jian-hong, ifølge unavngivne kilder, dog være villig til at smide 3.6 milliarder på bordet.

Det svarer til en kurs på B&O aktierne på 85. Den aktuelle kurs lød midt på eftermiddagen på 73. Et spænd som kan blive afgørende for handlen.

- Det her er altså også fremlagt på en måde, så der kan stilles mange spørgsmålstegn ved det endnu. Om det er noget, der bliver til noget eller ikke bliver til noget, lyder det fra finanschefen.

 

For at det skal give mening at sælge B&O, så vil aktionærerne gerne sælge endnu dyrere.

- Der er aktionærer, som også har større poster, som mener, at B&O er væsentligt over 100 milliarder værd, men det har jo knebet noget med at få de bud frem, må man jo så konkludere, pointerer Sten Erlandsen.

 

Netop den manglende interesse fra potentielle købere presser ledelsen og bestyrelsen i B&O.

- Derfor tror jeg også, at der nu bliver lagt en presbolle ud fra kinesernes side. Om det så er det ene selskab, eller om det er den ene person, der gør det. Det er måske også for at få en afslutning fra den anden ende.  

 

Skulle handlen falde på gulvet, så er der stadig muligheder for Struer-virksomheden.

- Så må man jo skære til og finde ud af, hvordan man kan komme videre derfra. Det er da nok også muligt, siger Sten Erlandsen.

 

B&O offentliggør regnskabet for tredje kvartal i starten af april, og her forventer analytikere at der kommer en reaktion fra bestyrelsen på den kinesiske interesse for elektronik-virksomheden.