Rettens ord: Overgreb begået mod byrådsmedlem

En 62-årig mand er blevet dømt for overgreb på byrådsmedlem Mette Nielsen tilbage i oktober. Det slår Retten i Viborg fast.

Mette%20Nielsen.jpg

Byrådsmedlem Mette Nielsen (S) fra Viborg Kommune blev sidste år forulempet af en 62-årig mand. Retten i Viborg har i dag slået fast, at manden begik overgreb mod lokalpolitikeren.

Episoden skete til en lokal obtoberfest i Klejstrup sidste år med omkring 400 andre lokale borgere. Den 62-årige, der var medarrangør af festen, slæbte Mette Nielsen 15 meter gennem hallen, hvor festen blev holdt, og skubbede hende ind over et bord.

Til TV MIDTVEST fortæller lokalpolitikeren, at hun er lettet over dommen.

- Jeg er glad for, at der nu er faldet dom. Jeg er tilfreds med udfaldet, og at jeg nu kan komme videre. Det er klart, at det har været ubehageligt, og jeg er selvfølgelig tilfreds med, at retten, en uafhængig instans, har taget stilling til, hvad der er op og ned i sagen, siger Mette Nielsen.

Trækker en streg i sandet

Den 62-årige nægtede sig ellers skyldig ved et retsmøde i sidste uge, men udtalte, at han ville acceptere en mulig dom. Han er idømt en bøde på 3000 kroner, og han skal derudover betale alle omkostninger i sagen. 

Det er især vidneudsagn fra en af festens to vagter, der ligger til grund for dommen. Mette Nielsen er glad for, at der er en, der kan bekræfte episoden.

Jeg er glad for, at der nu kan blive lukket ned for den lokale snak.

- Det er klart, at jeg er glad for, at et vidne har set episoden. For mig var det meget voldsomt, og at en anden person kan bekræfte det, betyder meget, siger Mette Nielsen. 

Sagen har skabt en del snak og ryster i lokalsamfundet, fordi flere har ment, at det var for galt at politianmelde overgrebet. Derfor glæder det også Mette Nielsen, at der nu kan blive trukket en streg i sandet.

- Jeg er glad for, at der nu kan blive lukket ned for den lokale snak, der har været i forbindelse med anmeldelsen. Episoden overskred min grænse, og det har retten nu taget sig af, fortæller hun.