Retssag om voldsomt mord i Vildbjerg begyndt

Ved Retten i Herning er en 49-årig mand tiltalt for i januar at have slået en 50-årig mand ihjel med 38 knivsstik. Tiltalte nægter sig skyldig.

Det var i dette rækkehus på Nylandsvej i Vildbjerg, at 50-årige Jan Sørensen i januar blev stukket ihjel med 38 knivstik.
Det var i dette rækkehus på Nylandsvej i Vildbjerg, at 50-årige Jan Sørensen i januar blev stukket ihjel med 38 knivstik.

Natten til den 28. januar 2016 blev skæbnesvanger for 50-årige Jan Sørensen. I et rækkehus på Nylandsvej i Vildbjerg blev han på brutal vis myrdet med 38 knivstik i hovedet, halsen og kroppen.

I dag begyndte retssagen så mod en 49-årig mand, der ifølge anklageskriftet efter straffelovens §237 er tiltalt for at have stukket Jan Sørensen til døde. I retten kom det frem, at offeret sad livløs med en kniv i halsen, da politiet nåede frem til gerningsstedet.

Forsvarsadvokat Rune Wiborg fortalte i retten, at tiltalte nægter sig skyldig. Det på trods af, at tiltalte samme nat ringede til sin værge og sagde, at han havde begået mordet. Det var værgen, der kontaktede politiet, og denne samtale blev afspillet i retten.

Husker ikke noget fra mordnatten

I retten kom det frem, at den 49-årige og Jan Sørensen begge havde boet på Møltrup Optagelseshjem ved Herning, der er et hjem for hjemløse mænd. På dagen for mordaftenen kørte tiltalte efter egen forklaring fra Optagelseshjemmet til Vildbjerg, hvor Jan Sørensen opholdt sig i et rækkehus.

Her skulle de to dagen igennem have drukket tæt, røget hash og om aftenen været på bodega. Da bodegaen lukkede, tog de tilbage i rækkehuset, hvor de begge faldt i søvn. I retten forklarede den 49-årige, at Jan Sørensen sad i en stol med en kniv i halsen, da han vågnede.

Tiltalte forklarede, at han ikke husker noget fra før gerningstidspunktet til dagen efter, men det kom frem, at han grædende havde ringet til sin værge fra Møldrup Optagelseshjem og fortalt, at han havde slået Jan Sørensen ihjel.

Tiltalt og offer gode venner

Den 49-årige fortalte, at han og Jan Sørensen havde været gode venner og misbrugere i mange år. De mødte hinanden, da de var unge, og senere boede de begge på Møldrup Optagelseshjem, hvor tiltalte, der er kontanthjælpsmodtager, inden gerningstidspunktet havde boet i fire år.

- Vi var meget gode venner. Vi havde det altid sjovt sammen, og vi havde aldrig været uvenner, sagde han i retten.

Offer Jan Sørensen havde tidligere siddet 14 år i fængsel for drab, men det var ikke noget, der bekymrede den 49-årige, der siden den 28. januar har siddet varetægtsfængslet i Herning Arrest.

- Vi havde det godt, når vi var sammen. Han har altid været flink mod mig.

I retten kom det også frem, at tiltalte har to døtre. Inden han ringede til sin værge og fortalte, at han havde slået Jan Sørensen ihjel, skulle han ifølge anklager Pia Koudal fra Midt- og Vestjyllands Politi uden held have forsøgt at ringe til sine døtre og sin egen mor. Heller ikke det husker han.

Der er afsat tre dage til retssagen. Det er forventet, at der falder dom tirsdag den 13. december, hvor otte nævninge skal afgøre, om den 49-årige er skyldig eller ej.