Rejseselskab oplever nervøse kunder

Hos Primo Tours i Ringkøbing har de omkring 550 chartergæster i Tyrkiet hver uge. Efter terrorangrebet har der været travlhed med at rådgive nervøse kunder over telefonen.

Rejser Primo Tours

Terrorangrebet i Tyrkiet har også indflydelse på midt- og vestjyske sommerturister. Hos Primo Tours i Ringkøbing har de nok at se til efter terrorangrebet på Ataturk lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet.

- Der har været en del opkald, men jeg havde egentlig troet, der ville være flere, siger ferierådgiver Katrine Wolff.

Siden sidste år har både Spies rejser og Bravo Tours i Herning ifølge TV2 oplevet et fald i rejser til Tyrkiet på 20 procent. Primo Tours har haft en lignende udvikling, men faktisk er det ikke helt så slemt, som direktøren havde frygtet.

- Jeg tror, at hvis det her var sket i december, så ville folk reagere meget mere voldsomt. Det er som om, at de forfærdelige hændelser over de seneste år har gjort, at folk er blevet lidt vant til det, siger direktør for Primo Tours Bjarke Hansen.

Primo Tours har omkring 550 chartergæster i Tyrkiet hver uge. Efter mindst 42 blev dræbt i terrorangrebet i Istanbul har mange dog henvendt sig til rejseselskabet.

- Nogen vil bare være sikker på, at de kan komme på ferie, fordi de har glædet sig i rigtig lang tid - andre er nervøse og tænker: "Er det sikkert at tage derned, og skal vi rejse?", og andre vil gerne høre, hvad gør vi, hvis der sker noget, siger han. 

Efter angrebet i Istanbul har Udenrigsministeriet opdateret rejsevejledningen til Tyrkiet. De melder fortsat om, at "der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet" - og skriver videre at "truslen mod turistmål er øget væsentligt i 2016".

- Vi er i tæt dialog med Udenrigsministeriet og lytter altid til deres anbefalinger. Hvis de på et tidspunkt anbefaler, at man ikke skal rejse derned, så vil vi øjeblikkeligt stoppe. Men så længe, de siger, at vi kan arrangere ferier derned, så vil vi være der, fastslår direktøren.  

2:07
 

Primo Tours arrangerer rejser til Alanya, Marmaris og Site i Tyrkiet.