Regionerne overskrider budgettet til tandlægebesøg

Regionrådsformand, Bent Hansen, kalder det voldsomt, at 80 procent af danskerne har en aktiv tandsygdom. Det sætter sine spor på regionernes budget.

051113taender.jpg

Det er ikke mere end ni måneder siden, at nye retningslinjer hos landets tandlæger skulle være med til at sikre,  at danskerne ikke går unødvendigt til tandlægen. Men allerede nu kan det konstateres, at retningslinjerne ikke har haft en virkning endnu. Tværtimod, skriver Politikken.

Regionerne har nemlig overskredet budgettet til tandlægebesøg med 20 procent, – hvad der svarer til 200 millioner kroner.

- Det virker jo enormt voldsomt, at 80 procent af danskerne har en aktiv tandsygdom. Så enten er der noget helt galt med de kliniske retningslinjer, eller også er der noget helt galt med den måde, man vurderer danskernes tandsundhed. Retningslinjerne skal strammes op, men der skal også ses på den måde, tandlægerne anvender dem, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), til Politiken.

Man blev sidste år enig om at inddele danskerne tænder i tre kategorier: rød, guld og grøn. Derved skulle både regionerne og danskerne spare penge. Ifølge en opgørelse fra Danske Regioner er op 72 procent af danskernes tænder i den gule kategori, og det betyder, at man har en aktiv tandsygdom.