Redaktør om strejke: Vi afventer situationen

En strejke blandt trykkerimedarbejderne betyder, at redaktionen på Dagbladet Holstebro er er trukket i arbejdstøjet for at få avisen ud.

Peter Kjeldbjerg, chefredaktør på Dagbladet Holstebro-Struer
Peter Kjeldbjerg, chefredaktør på Dagbladet Holstebro-Struer

Trykkeriarbejderne i Struer nedlagde i morges arbejdet som følge af et løndidakt fra ledelsen i Jysk Fynske Medier. Medarbejderne er blevet pålagt at gå ned i løn. Det skal ske i forlængelse af medievirksomhedens planer om at reducere lønomkostningerne i alle afdelinger med 10,81 procent.

Den uvante situation har ændret på arbejdsgangene på redaktionen i Holstebro. Redaktør for dagbladene i Holstebro, Struer og Lemvig, Peter Kjeldbjerg, har selv været i gang med at pakke aviser i forbindelse med udgivelsen af onsdagsavisen. Dagsavisen lader dog vente på sig - den udkommer i øjeblikket kun som E-avis.

- Vi har selv fået sorte fingre i dag, men det er faktisk meget interessant at opleve den side af arbejdet. Vi kender desværre ikke situationen mellem trykkerimedarbejderne og trykkeriledelsen, så vi afventer spændt, oplyser Peter Kjeldbjerg til TV MIDTVEST.

Foruden aviserne i Holstebro, Struer og Lemvig, må de daglige læsere i Viborg og Ringkøbing-Skjern også vente på at give sig i kast med spalterne.