Rav-Aage vandt efter 40 års kamp: Nu er biografien om ham ude

Miljøaktivisten Aage Hansen kæmpede imod forurening fra Cheminova i 40 år. I dag udkom bogen om en af egnens største miljøforkæmpere.

Bogen er trykt i 2.000 eksemplarer.
Bogen er trykt i 2.000 eksemplarer.
Foto: Anders Davidsen

- Han kunne se, at hans fiskevand blev lagt øde og han kunne se, at naturen skreg på hjælp, siger Bjarne Hansen, søn af Aage Hansen. 

Aage Hansen var miljøaktivist, og i mange år kæmpede han imod den forurening som Cheminova forårsagede ved Harboøre Tange. Faktisk i hele 40 år. 

Bjarne Hansen lovede sin far, at Aages kamp imod Cheminovas forurening aldrig skulle blive glemt. I dag er den så blevet foreviget i en bog. 

'Fisk kan ikke tale - En fiskers kamp mod Cheminovas forurening' hedder bogen om Aage Hansen, som også blev kaldt Rav-Aage. Den har været undervejs i fem år og er blevet skrevet af to forfattere, Jens Østergaard og Flemming Madsen. 

Forfatterne havde vidt forskellige forudsætninger for at skrive bogen. Jens Østergaard har aldrig mødt Rav-Aage, mens Flemming Madsen stiftede Cheminova-gruppen, der sammen med Rav-Aage gik ind i kampen imod forureningen. 

Og det indtryk, som Jens Østergaard har fået af ham efter at have skrevet om ham i fem år, er stærkt. 

- Jeg er kommet til at kende ham. Efter næsten fem års arbejde med ham, er jeg trængt ind i hans personlighed. 

Hvad synes du om ham? 

Han var en fantastisk mand, siger Jens Østergaard. 

Aage Hansen vandt kampen imod Cheminova, og han modtog i 1995 Ridderkorset for sin indsats. 

Bogen er udkommet i dag og i første oplag er det i 2.000 eksemplarer. 

2:17