Psykiatrien i Holstebro lukker: Kunne ikke finde to læger

14 vikarbureauer kunne ikke finde to speciallæger til den psykiatriske afdeling i Holstebro. Derfor må psykiatrien i Holstebro lukke den 1. februar.

Holstebro sygehus
Foto: Arkiv

På trods af hjælp fra hele 14 vikarbureauer og løfter om højere løn, har det ikke være muligt at skaffe to speciallæger til den psykiatriske afdeling i Holstebro. Derfor lukker afdelingen den 1. februar, det skriver DR MIDTVEST.

 - Vi er nødt til at lukke afdelingen for at sikre kvalitet og kontinuitet i behandlingen af de psykiatriske patienter. Det kan vi ikke sikre, når der ikke er nogen læger, siger oversygeplejerske Betina Funder Jeppesen til DR.

Når det den ihærdige indsats til trods ikke har været muligt at skaffe to speciallæger til afdelingen i Holstebro, skyldes det en stor landsdækkende mangel på psykiatriske speciallæger. I Region Midtjylland er der 28 ubesatte stillinger, og på landsplan mangler der 113 speciallæger i psykiatrien, viser en sammentælling, DR har lavet. Lægemanglen ærgrer formand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

- Det er svært at få vagtplanerne til at hænge sammen, og det er svært at få den fornødne tid til behandlingen. Økonomisk betyder det også, at vi er nødt til at trække rigtigt meget på overarbejde og vikarhjælp udefra, og det er ofte ret dyrt, siger Bent Hansen.

Den lægemangel koster nu Holstebro sin psykiatriske afdeling, og sengepladserne flyttes til Herning. 

- Når det ikke kan være anderledes, må vi glæde os over, at vi trods alt opretholder det samlede antal sengepladser, siger Betina Funder Jeppesen.