Privathospital nedlægger to afdelinger

Privathospitalet Aleris-Hamlet i Herning har valgt at nedlægge to afdelinger. Det sker, fordi færre bliver henvist fra det offentlige.

Aleris-Hamlet

Privathospitalerne har det svært for tiden, da politikernes ambition er, at flere skal behandles på de offentlige sygehuse. Sådan lyder forklaringen fra Privathospitalet Aleris-Hamlet i Herning. 

Derfor har privathospitalet valgt at nedlægge to afdelinger på deres privathospital. Det er kirurgien og afdelingen for MR-scanninger, der har fået kniven. Det skriver AOH.dk

Ifølge hospitalsdirektør for Aleris-Hamlet Vestdanmark, Michael Gram Kirkegaard, er det 5-6 medarbejdere, som de er nødt til at lade gå fra hospitalet, hvilket ærgrer direktøren. 

- Vi er kede af, at udviklingen er sådan, at vi ikke kan fortsætte, men branchen har haft det svært i nogle år, og vi har set en vigende tilgang af patienter, siger Michael Gram Kirkegaard til AOH.dk.

Grunden til, at den kirurgiske afdeling er blevet valgt, er, at den ifølge hospitalsdirektøren er dyr at opretholde. Det hører sig også til historien, at de politiske ambitioner i højere grad end tidligere går i retningen af, at patienter skal behandles på offentlige hospitaler, ifølge Michael Gram Kirkegaard. 

- Det er noget, vi nøje har fulgt over de seneste år, og vi synes, at det er almindelig rettidig omhu, fordi vi ikke kan få enderne til at nå sammen længere, siger hospitalsdirektøren. 

Inden nedlæggelsen af de to afdelinger var der 30 ansatte på privathospitalet.