Portræt: Erfaren politiker bragt i spil

Den tidligere formand for Landbrug & Fødevarer vil være en god borgmester, mener flere erhvervsfolk. Læs om hans baggrund her.

Niels Jørgen Pedersen
Foto: Arkiv

Det er en erfaren politiker og organisationsmand, som en række erhvervsfolk i Thy nu bringer i spil som ny borgmesterkandidat for Venstre i Thisted Kommune.

51-årige Niels Jørgen Pedersen er uddannet landmand fra Hammerum Landbrugsskole i 1982 - og har udover at være mælkeproducent på gården Elvinesminde ved Vildsund været aktiv i både lokalpolitik og i landbrugets organisationer.

I 2011 blev han formand for Landbrug & Fødevarer, da han slog den nuværende formand Martin Merrild i et kampvalg med stemmerne 261 og 181.

Niels Jørgen Pedersen er kendt for at være en god kommunikator, men i formandstiden blev han også kritiseret for at være for dialogsøgende. 

Specielt foreningen Bæredygtigt Landbrug var ude med riven og kritiserede blandt andet Landbrug & Fødevarers meget omtalte image-kampagne med mottoet "Fremtiden er ikke så sort, som den har været". 

9:19
Se I Bakspejlet fra 2012, da Niels Jørgen Pedersen fortalte om sin tid som formand for Landbrug & Fødevarer.

- Jeg har da aldrig set noget, der er mere malplaceret, for den er faktisk mere sort, end den nogensinde har været, sagde Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen til TV MIDTVEST i oktober 2011.

Niels Jørgen Pedersen afviste kritikken, og da han i 2012 medvirkede i programmet I Bakspejlet på TV MIDTVEST, sagde han, at de kritiske røster ikke fik ham til at gå bort fra sin linje med at være en formand, der "så muligheder og løsninger frem for begrænsninger".

- Det er fint at stå og råbe sin frustration ud i samfundet, men det flytter ikke noget. Optimisme og  en positiv tilgang til verden flytter nu engang mere, end hvis man er pessimistisk og negativ.

Han ville dog ikke afvise, at kritikken fra Bæredygtigt Landbrug var med til at skærpe hans retorik.

I september 2012 stoppede han som formand for Landbrug & Fødevarer, da en skulderskade tvang ham til at holde pause i tre-fire måneder. 

I dag er han gruppeformand for Venstre og formand for Thisteds erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg.

Ved sidste kommunalvalg fik han 687 personlige stemmer. Lene Kjelgaard Jensen fik som borgmesterkandidat 2189.