Politiskole-elever: Politiskolen skal væk fra Herning

Den nye politiskole bør ligge i Trekantsområdet eller Østjylland, hvis det står til formanden for de Politistuderendes Råd.

151106Politiskole.jpg
Foto: arkivfoto

Et nyt kapitel bliver søndag skrevet i føljetonen om placeringen af den kommende politiskole i Vestdanmark.

De elever, der skal gå på den nye politiskole, melder sig nu i debatten om placeringen af det nye undervisningssted.

For dem er det ikke afgørende, om det bliver nybyggeri eller i eksisterende bygninger, skriver Jyllands-Posten.

- Det væsentligste er, hvor i landet skolen kommer til at ligge - og det bør være i Trekantsområdet eller i det østjyske, siger formand for de Politistuderendes Råd, Michael Nielsen til avisen og uddyber: 

- Politiet mangler hænder, og derfor er det vigtigt, at skolen bliver placeret let tilgængeligt for dem, der skal bruge den, så vi ikke kommer til at spilde en masse tid på transport. Det handler om at vælge en placering, som flest muligt kan nå på kort tid, siger formanden.

Han kommer selv fra Vejler men afviser over for avisen, at det har betydning for, at han blandt andet peger på trekantsområdet.

- Om, skolen kommer til at ligge i Vejle eller Skanderborg, er ligegyldigt for mig. Det vigtigste er bare, at geografien giver mening, så folk fra Aalborg og Odense også vil søge ind på skolen, siger Michael Nielsen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) siger i dag til TV MIDTVEST, at han ingen yderligere kommentarer har i sagen "før vi har en aftale", som han skriver.