Politiskole udskudt: Overraskende og skuffende

Retsordførere fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne reagerer på beslutningen om at udskyde placeringen af en ny politiskole.

politiskole.jpg

Beslutningen om at udskyde placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark vækker ikke begejstring hos hverken Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører fra Dansk Folkeparti, kalder det ’ærgerligt og skuffende’, at beslutningen udskydes.

- Det er vi utroligt skuffede over. Vi ved, at der mangler så mange politibetjente, som der nu engang gør. Man skubber hele beslutningsprocessen. Det giver måneders forsinkelse. Og hvis man vil bygge en skole fra en bar mark, så kan politiskolen have meget lange udsigter, siger Peter Kofod Poulsen.

Retsordfører fra Socialdemokratiet, Trine Bramsen, er overvejende enig med Peter Kofod Poulsen. Hun kalder beslutningen for ’overraskende’.

- Man ændrer spillereglerne, tæt på at kampen er færdig. Det er ikke rimeligt, at vi ikke kan få uddannet flere betjente hurtigst muligt, siger Trine Bramsen.

Skal ligge vest for Storebælt

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter. 

Næste uge vil Rigspolitiet kontakte de kommuner, der har budt lokaliteter ind, for at orientere om hvilke eksisterende bygninger, der vil kunne danne ramme om en ny politiskole.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2016-2019, "Et styrket politi. Et tryggere Danmark".

Et af Rigspolitiets krav til den nye politiskole er, at skolen helst ikke skal placeres længere væk end to timers udrykningskørsel fra København.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.

LÆS OGSÅ: Hvor skal den nye politiskole ligge?