Politiskolestrid: Herning kræver svar fra Thulesen Dahl

– Hvornår får vi en melding fra Dansk Folkepartis ledelse om, hvad partiet egentlig mener?, spørger Herning Kommunes borgmester Lars Krarup i dag.

Lars Krarup 2016

Spillet om placeringen af den vestdanske politiskole er i slutfasen. – Hvornår får vi en melding fra Dansk Folkepartis ledelse om, hvad partiet egentlig mener?, spørger Herning Kommunes borgmester Lars Krarup.

- Dansk Folkepartis retsordfører, som er valgt i det sydlige Jylland, siger, at den kommende vestdanske politiskole skal indrettes i ”eksisterende byggeri”, og her har Vejle og Sønderborg jo tidligere været nævnt. Partiets stemmesluger i det midt- og vestjyske siger nybyggeri i Herning. Men hvad mener Dansk Folkepartis ledelse?

Det spørgsmål stiller Hernings borgmester i dag i en pressemeddelelse. Han håber, at Dansk Folkepartis ledelse snart vil melde sig ind i debatten om politiskolen. 

- Vi har forskellige meldinger fra partiet, og jeg har sådan set kun et ønske: At vi nu får klarlagt med en melding fra DF-ledelsen, om partiet ønsker at flytte skolen væk fra Herning, hvor den jo er placeret i regeringsgrundlaget. Hvis der skal træffes en anden beslutning end det, er det DFs ansvar. Det må ledelsen i partiet stå på mål for og redegøre for, siger Lars Krarup.

Dette faktaark bruger Herning Kommune i deres argumentation overfor DF's ledelse.
Dette faktaark bruger Herning Kommune i deres argumentation overfor DF's ledelse.

Krarup: Eksisterende bygninger er ikke en god løsning

Han har i løbet af fredag kigget nærmere på et af de forslag til eksisterende byggerier, som nævnes i slutfasen om placeringen af politiskolen – nemlig den nedlagte sygeplejeskole i Vejle.

- Det fremgår af Rigspolitiets rapport, at der er tale om en bygning, som først har været bank, derefter sygeplejeskole, som nu står udtjent hen, og som det vil koste ikke færre end 400 mio. kr. at gøre klar til formålet. Det vil tage 40 måneder. At anvende eksisterende byggeri er altså på ingen måde en billig og nem løsning, siger Lars Krarup.

TV MIDTVEST har i dag forsøgt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.  Han er endnu ikke vendt tilbage. 

 

2:17