Politisk utilfredshed: Savner kriterier for ny politiskole

Beslutningen om hvor den nye politiskole skal ligge er en lukket proces, lyder det fra medlem af Folketingets Retsudvalg, Mogens Jensen(S).

031011_Mogens_Jensen.jpg

Flere af landets mindre kommuner følger spændt med i regeringens planer om flytning af arbejdspladser ud i landet. Det drejer sig i særdeleshed om nye politiskole, der skal placeres et i landet, inden sommerferien. Men det er en svær proces at gennemskumme, hvilke kriterier, det er, regeringen lægger i forhold til placeringen af den nye skole.

Flere partier kritiserer nu justitsminister, Søren Pind(V), skriver DR Syd.

- Det er utilfredsstillende, at der ikke er en åben proces, hvor der spilles med åbne kort. Folk skal kunne se, hvad der ligger til grund for beslutningen, siger medlem af Folketingets Retsudvalg Mogens Jensen (S).

Mogens Jensen har af tre omgange bedt justitsministeren om at redegøre for de ønskede kriterier for placeringen af den nye skole vest for Storebælt.

- Rigspolitiet har sagt, at politiaspiranterne skal kunne komme til København på to timer. Det har kæmpe betydning for, om skolen kan placeres i Vestjylland. Så man bør få at vide, hvordan det spiller ind.

- Alle kommunerne gør jo knuder på sig selv for at komme først i rækken. Men hvis man ikke lægger sine kriterier åbent frem, hvad er det så, kommunerne skal kunne tilbyde, spørger han.

Først når regeringen har fundet egnede bygninger til skolen, vil de blive vurderet på specifikke kriterier, oplyser Søren Pind.