Politiet vil fange tyvebander

En litauisk tyvebande blev i går anholdt takket være en helt ny opklaringsgruppe.

TyveriIndsats.jpg

En stor litauisk bande har angiveligt holdt til i et sommerhusområde to kilometer uden for Kongensbro. Ved en storstilet aktion onsdag ransagede politiet tyvenes base, der var i et af sommerhusene, og fandt en større mængde tyvekoster. Det fortæller beboere i området.

I fredags anholdt politiet to medlemmer af samme bande i Viborg og endnu en blev anholdt i dag. Ud af de i alt 11 anholdte er fire indtil videre blevet varetægtsfængslet.

Nyt opklaringshold

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er det ofte vanskeligt at opklare kriminalitet begået af bander, der kommer fra udlandet.

- Det har de seneste år været et stigende antal forbrydelser inden for berigelseskriminalitet, hvor mobile tyverigrupper står bag. De kører ind i vores område og laver nogle hurtige indbrud og tyverier og forsvinder derefter ud af området igen, forklarer Michael Kjeldgaard, der er vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Derfor har man nu dannet en ny opklaringsenhed, der specielt skal koncentrere sig om at opklare denne slags kriminalitet. Det glæder medarbejderne på lokalstationerne.

- Gruppen har nu mulighed for at koble de ting sammen der sker i hele området, så vi ikke sidder hver for sig og kigger på hver vores enkelte sager, uddyber Claus Nørgaard, leder af lokalpolitiet i Silkeborg.

Succes med overvågning

Effekten af den nye mobile tyveri-gruppe blev altså klar i den forløbne uge. De 11 anholdelser blev foretaget, efter den særlige gruppe havde overvåget litauerne gennem et stykke tid.

Reporter Nicki Quist besøgte i dag det sommerhusområde, hvor tyvebanden holdt til. Se mere i indslaget herunder: