Politiet sigter fem i stor overfaldssag fra McDonalds i Skive

Midt- og Vestjyllands Politi sigter nu fem unge mænd for en større overfaldssag, der fandt sted i marts.

McDonalds Skive front

Fem mænd på henholdsvis 21, 22,24, 26 og 34 år sigtes nu i sagen om to sammenstød i Skive i marts måned. Fire er sigtet for at på den en eller anden måde at deltage i  et overfald og begå vold og hærkværk mod en 22-årig soldat og hans bil efter et sammenstød mellem de unge udenfor McDonalds i Skive.

Den sidste sigtede er den 22-årige soldat selv, der er sigtet for at bringe andre i fare ved et tidligere møde imellem de to parter, hvor politiet mener, han har forsøgt at påkøre to af de andre sigtede. 

- Det er en ret stor sag, der har skabt en del debat og snak i og omkring Skive, siger Lars Mikkelsen der er politikommissær hos lokalpolitiet i Skive.

- Vi har 80 rapporter om sagen nu, hvor vi siden marts har foretaget mange vidneafhøringer og forklaringer fra de implicerede, siger Lars Mikkelsen. 

Overfald ved McDonalds

Centralt i sagen er et møde imellem de to parter udenfor McDonalds den 27. marts i år.

Her bliver den 22-årige soldat ifølge sigtelsen udsat for et voldeligt overfald, da de tre af de fire andre sigtede forsøger at trække soldaten ud af sin bil og slå og sparke ham. Derudover rykker de bilens døre i stykker og smadrer forruden, før der begynder en biljagt ud af Skive mod kasernen, hvor soldaten søger tilflugt. 

To er altså sigtet for selve overfaldet, imens en 34 årig er sigtet for at køre bilen, der satte efter den 22-årige soldat mod kasernen. Her skal efterfølgeren have kørt meget tæt på soldaten og to gange forsøgt at stoppe soldaten ved at bremse hårdt op foran den 22-årige flygtende soldats bil, der også havde sin kæreste som passager. 

Spildt drink

Den 22-årige soldats kæreste er også central i sagen, selv om hun ikke er sigtet.

Politiet sigter nemlig også den 22-årige soldat for et tidligere forhold, hvor kæresten ifølge politiet har spillet en rolle.

Under et værtshusbesøg den 11. marts kommer kæresten op at skændes med to af de nu sigtede unge mænd på værtshuset.

- Det starter med, at de går ind i hinanden eller sådan noget, under det her værtshusbesøg, og nogen spilder en drink, siger Lars Mikkelsen. 

Efter et skænderi på værtshuset, hvor der ifølge politiet bliver kastet genstande imellem de to grupperinger, kører den 22-årige soldat frem mod to af de sigtede i sin bil, så den ene bliver ramt på knæet, og de begge må springe for ikke at blive kørt ned. Dette gentager sig ifølge politiet endnu en gang, og begge forhold er den 22-årige soldat nu også sigtet for.

- Vi har lagt det arbejde i sagen, som vi er i stand til. Den er som sagt temmelig omfattende. Vi har afleveret den til anklagemyndigheden, som nu skal tage stilling til om der skal rejses tiltaler, siger Lars Mikkelsen.

Fire af de sigtede er lokale imens den 24-årige der er sigtet i episoden omkring overfaldet på McDonalds er fra Randers. 

Alle sigtede nægter sig skyldige i alle sigtelser, undtaget den 34-årige chauffør i den forfølgende bil under episoden den 27. mats.

Han erkender hændelsesforløbet, som politiet har lagt det frem, men erkender ikke at have kørt hasarderet i efterfølgelsen af soldaten og hans kæreste på vej mod kasernen. Den 34-årige nægter også at have forsøgt at blænde den 22-årige soldat med sine lygter.  

1:37
Her er vores indslag om sagen fra den 27. marts: Skive er i en årrække blevet hjemsøgt af en gruppe kriminelle med mellemøstlig baggrund