Politiet: Politikerne må stå på mål for lukninger

Efter lukninger af politistationer er tillidsfolkene hos politiet i Ringkøbing og Skive bekymret for at miste den tætte kontakt til borgerne.

Tillidsmand hos Lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Erik Damgaard, vil have politikerne til at tage ansvar for lukninger af nærpolitistationer.
Tillidsmand hos Lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Erik Damgaard, vil have politikerne til at tage ansvar for lukninger af nærpolitistationer.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Det har ikke været uden protester, at ledelesen i Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at nedlægge tre nærpolitistationer og alle landbetjente på nær én. Men det er vigtigt, at kritikken bliver rettet det rigtige sted hen, siger politiets tillidsfolk. 

- Det allervigtigste er, at borgerne ved: Det er ikke vores skyld. Politikerne må stå på mål for det her. De skal ikke klandre mig og mine kollegaer. Kritikken skal adresseres til ledelsen og politikerne, siger tillidsmand hos Lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Erik Damgaard.

I Skive frygter næstformanden for Politiforbundet i Skive, at lukningerne kun er begyndelsen. 

- Man kan frygte, at udviklingen fortsætter, og så vil Skive og Ringkøbing og måske også andre stationer være i fare for lukningen. Og hvornår stopper centraliseringsbølgen i vores land? Det er der jo ikke nogen der ved, siger Morten Enggard.

Ledelsen hos politiet forklarer lukningerne med, at typen af kriminalitet har ændret sig.

- For os er det en omprioritering. Med den udvikling i kriminaliteten, der sker i dag, har vi brug for nogle andre kompetencer, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg til TV Midtvest.