Politiet: Black Army kæmper om hashmarkedet i Herning

Der er i øjeblikket kamp om hashmarkedet i Herning, og det skræmmer borgerne i området.

Black Army Herning
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

Black Army tiltrækker sig igen opmærksomhed i Herning efter personer med tilknytning til banden er blevet fængslet for et voldeligt overfald, hvor de skulle have snittet en 40-årig mand i panden med en skarp genstand. Overfaldet skete for et par uger siden uden for Blå Kors’ varmestue.

Skræmte naboer

Michael Jensen bor få meter fra Blå Kors’ varmestue, og han fortæller, at de i hans opgang har ændret på indstillingerne på hoveddøren, så den nu vil være låst 24 timer i døgnet.

- Det har udviklet sig igennem det seneste år med mere larm og spektakel. Sen aften og nat er det meget slemt, fortæller Michael Jensen.

Han bliver bakket op af politiet, der også i januar anholdte ni personer med tilknytning til Black Army. De blev fængslet i et år og fire måneder for at have solgt 25 kilo hash.

- Der er ingen tvivl om, at der er kamp om hashmarkedet, og det er vores opfattelse, at mange af de voldsepisoder, der er, de er direkte relaterede mellem misbrugerne og de, der handler med stofferne, siger Ole Henriksen, der er politiinspektør for Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet bruger mange resurser

Black Army bliver betragtet som en ny magtfaktor i Danmarks kriminelle underverden med klubhuse i Odense, Næstved og Herning. De to overfaldsmænd ved Blå Kors’ varmestuen kommer fra Aalborg og Horsens, så en teori er, at Black Army-medlemmer fra andre byer hjælper til i kampen om hashmarkedet i Herning.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at de er der, og jeg tror, hvis du tager Bethaniagade i Herning, hvor varmestuen ligger og Danmarksgade, hvor klubhuset ligger, så jeg tror jeg, at bortset fra Nørregade, hvor politistationen ligger, så er det de to steder i Herning, hvor patruljevognene kører oftest, så vi er opmærksomme på, hvad der sker i bybilledet, forklarer politiinspektøren.

Ole Henriksen vil ikke fortælle, hvor mange sager politiet har, hvor der har været personer med tilknytning til Black Army involveret.