Politiet advarer mod veksle-trick

Flere steder i landsdelen snyder trick-tyve de handlende, når trick-tyvene vil veksle penge.

falckpenge2.jpg
Foto: Falck

Både i Holstebro, Ringkøbing, Skive og i sidste uge i Herning melder politiet om trick-tyverier.

- Det bedste butikkerne kan gøre, er at afvise at veksle penge, når nogen kommer ind med en stor seddel. Send dem i banken i stedet for, siger Kjeld Nedergaard fra lokalstationen i Ringkøbing, der har et par tilfælde hvor trick-tyven er en kvinde. 

Kvinden køber typisk en lille ting og betaler med en stor seddel. Kvinden fortryder købet eller vil gerne have byttepenge i euro. Under transaktionen lykkes det i flere tilfælde kvinden at slippe af sted med flere penge. 

I to tilfælde på Ringkøbing-egnen er en tricktyv sluppet af sted med 400kr. I Holstebro er historien den samme. I gågaden i Skive lykkes en kvinde også at slippe fra et veksle-trick med flere penge, end hun kom ind med. 

Hos en frisør i gågaden i Skive opdagede frisøren dog, at trick-tyven var ved at slippe af sted med 500kr for meget. Da tricktyven forsøgte at smutte ud af butikken spærrede frisøren hendes udgang og truede med at ringe til politiet, indtil hun afleverede pengene tilbage.

- Det er lidt ærgerligt, at de ikke ringede til os med det samme, siger Poul Vestergaard Lau fra lokalpolitiet i Skive.

- Vi vil jo gerne have haft fat på de her trick-tyve. Vi kan kun advare de handlende om ikke at indgå i den slags veksle-forretninger, siger Poul Vestergaard Lau.