Planer om ny politiskole udsat

Vejret skal holdes lidt endnu rundt om i de Midt- og Vestjyske kommuner. Afgørelsen, om hvor i Vestdanmark den nye politiskole skal ligge, er nemlig udskudt til efter sommerferien.

Beslutningen om, hvor Danmarks nye politiskole skal ligge er udsat.
Beslutningen om, hvor Danmarks nye politiskole skal ligge er udsat.
Foto: arkivfoto

Mange borgmestre i Midt- og Vestjylland har længe ventet i spænding på nyt om, hvor i Vestdanmark den nye politiskole kommer til at ligge. Men de mange kommuner kommer til at vente lidt endnu.

I første omgang var planen, at Rigspolitiet før sommerferien ville komme med et antal forslag for den mulige placering af den nye politiskole. Men i dag har justitsminister Søren Pind orienteret Folketingets retsudvalg og de interesserede kommuner om, at tidsplanen er udskudt, og at politiet ikke kommer med udspil før efter sommerferien.

Nybyggeri kan være en mulighed
Som noget nyt er det kommet på tale, at nybyggeri kunne være en god løsning for politiet. Derfor har Rigspolitiet vurderet, at mulighederne bør undersøges nærmere, inden den endelige beslutning om hvad og hvor bliver truffet.

Rigspolitiet, med bistand fra Bygningsstyrelsen, har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter til brug for den nye politiskole. 

Justitsministeriet skriver, at 32 kommuner har lagt billet ind på at få den nye politiskole – her i landsdelen har både Holstebro, Viborg, Skive, Herning, Favrskov og Silkeborg meldt sig på banen.