Peter Sørensen må vente på afklaring

Silkeborg IFs cheftræner Peter Sørensen må vente til den 7.april, på at finde ud af om han bliver dømt skyldig i vold mod sin ekskone.

1:36
Peter Sørensen var meget berørt efter en syv timer lang dag i retten.

7. april er den dato, Peter Sørensen og mange Silkeborg-fans må vente på for at få afklaring på, om cheftræneren bliver dømt for to tilfælde af vold mod sin ekskone. Det stod klart efter fredagens retsmøde i Aarhus. Retsmødet var ellers sat til at slutte ved 14-tiden. Men både Peter Sørensens og ekskonens vidneudsagn trak ud.

Ekskonen anklager Peter Sørensen for i to tilfælde at have udsat hende og deres fælles datter for vold. Den første gang var i august 2014, hvor hun blev skubbet af Peter Sørensen, imens hun havde deres fælles datter i favnen. Skubbet foråsagede at hun faldt bagover ned på et sofabord. Efterfølgende skulle Peter Sørensen have trukket hende og barnet ind i soveværelset, hvor han kastede dem på sengen. 

Det andet tilfælde var i august 2015, hvor Peter Sørensen i en kolonihave skulle have trukket ekskonen hen langs grus og fliser.

De to episoder er ifølge ekskonen to af mange, og efter sådanne episoder kom der som regel en undskyldning, fortæller ekskonen.
    
- Hver gang han havde gjort det, kom der meget overbevisende, meget kærlige, meget undskyldende undskyldninger. Men også altid forklaringer på, hvorfor det var sket, sagde kvinden. 

Til sidst blev det dog for meget for hende, og hun flyttede ud af parrets lejlighed og tog deres fælles datter med. I foråret 2016 meldte hun Peter Sørensen til politiet

Peter Sørensen: hun sparkede og slog

Peter Sørensen nægtede sig skyldig i alle anklager om vold. Han erkender, at han har været voldsom i nogle tilfælde, blandt har han en gang kastet en stol tre meter hen i et hjørne. 

- Jeg har råbt højt, jeg har slået hårdt i bordet, jeg har verfet en stol over i et hjørne. Men jeg har ikke været voldelig, forklarede Peter Sørensen foran dommeren og de to domsmænd. 

I stedet påstår Silkeborg cheftræneren at ekskonen har angrebet ham.

- Hun har i hvert fald både slået og sparket, forklarede han.

Striden bunder ifølge Silkeborgtræneren i, at han ville forsøge at bevare kontakten til sine to børn fra et tidligere forhold. 

Den uenighed mundende ud i at ekskonen ifølge Peter Sørensens forklaring forbød ham at komme til en af sønnernes konfirmation. Det endte i skænderi, men der var ingen vold involveret, forklarede Peter Sørensen.

Vidne støtter ekskones forklaring 

Et vidne støttede Peters Sørensens ekskone anklager om vold i begge tilfælde. Vidnet, der er en veninde til Peter Sørensens daværende hustru, var barnepige for parrets ni måneder gamle datter. Hun var til stede i begge tilfælde. Om tilfældet i lejligheden forklarede kvinden:

- Jeg kan se, at Peter er på vej hen mod O (navnet på den forurettede kvinde, red.), der står med barnet i armen. Peter råber "irriterende møgunge" eller noget i den stil.
    
- Han skubber og rammer barnet, så barnet og O vælter bagover ned i sofaen, og derefter ned på gulvet, forklarer vidnet.
    
Hun forklarede samtidig, at Peter Sørensen angiveligt var så ophidset, at hun frygtede, hvad han kan finde på at gøre.
    
- Jeg løber ud på toilettet. Det er jeg selvfølgelig ked af i dag. Men jeg bliver rigtig bange. Det udtryk, han (Peter, red.) har i øjnene, er rigtig skræmmende, forklarede vidnet i retten.

Veninden var også til stede ved den anden episode, som var i kolonihavehuset. Her bevidnede kvinden, at Peter Sørensen havde været voldelig, og bekræftede ekskonens historie om at silkeborgtræneren skulle have trukket sin daværende kone langs jorden. 

Yderligere et vidne var til stede ved hændelsen ved kolonihavehuset. Hun har i retten forklaret, at hun ikke observerede, at Peter Sørensen var voldelig over for sin daværende hustru.
 
Der mangler fortsat procedure, votering og domsafsigelse i sagen, som altså forventes afsluttet den 7. april.