Peter Larsen Kaffe modtager det økologiske Guldmærke

Som første kaffefirma i Danmark får Peter Larsen Kaffe overrakt den prestigefyldte anerkendelse for firmaets satsning på økologiske mobile kaffebarer.

Peter Larsen Kaffe
Foto: Pressefoto

Der er grund til stor glæde og stolthed hos Peter Larsen kaffe.

Det jyske kaffefirma får som første danske kaffefirma overrakt et statskontrolleret bevis på, at de gør ekstra meget ud af økologi og bæredygtig produktion. Og beviset er endda det fineste af slagsen – Det Økologiske Guldmærke.

-Vi er ekstremt stolte over udmærkelsen. Vi har siden midten af 90’erne haft stigende fokus på økologi og bæredygtig produktion – og guldmærket er en anerkendelse for Peter Larsen Kaffes arbejde, siger udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Det statskontrollerede røde Ø-mærke har siden 2009 haft selskab af Det Økologiske Mærke i bronze, sølv og guld. Det Økologiske Mærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Og kravene for at opnå det fineste af mærkerne – Guldmærket – er ret så strikse. Firmaet skal indkøbe mellem 90 og 100 procent økologiske føde- og drikkevarer. Det kræver dokumentation af de økologiske råvareindkøb samt udarbejdelse af en råvarepolitik. Råvarepolitikken skal fremstå synligt, og man skal opgøre økologiandelen i enten kroner eller kilo. Og Peter Larsen Kaffes mobile kaffebarer lever op til de strikse krav, så derfor modtager de nu det eftertragtede mærke.

For Peter Larsen Kaffe er det Økologiske Guldmærke med til at underbygge firmaets strategi.

- Mange af vores forskellige kaffe- og teprodukter er økologiske, og i vores mobile kaffebarer serverer vi kun økologisk kaffe. Men også hele vores produktion i Viborg er blevet omlagt, så produktionen i dag drives af vindmølle og biogas. Derudover har vi udviklet en 100 procent bionedbrydelig kaffekapsel, så kaffeelskere med smag for kapselkaffe har et alternativt og bæredygtigt valg i forhold til de miljøforurenende aluminiumskapsler. Med Guldmærket får vi et skulderklap for vores indsats – men også et rygstød til at arbejde endnu mere med økologi, siger Lars Aaen Thøgersen.