Kreative unge gav erhvervsledere input: Pernille, Maja og Ida Kirstine har opfundet det B&O mangler

Kan man som ung HTX-elev gå ind og imponere en kræsen udviklingschef i en global virksomhed? Det blev testet ved et arrangement i Holstebro.

ida.jpg
Foto: Privatfoto

En lille chip der kan spore dit dyrebare B&O fjernsyn, hvis det bliver stjålet. 

Det var den ide HTX-eleverne fra Holstebro Pernille Hedegaard Nielsen, Maja Hyldgaard og Ida Kirstine Tang havde med i tasken torsdag, da de torsdag deltog i en miniudgave af Løvens Hule. De tre har arbejdet på ideen de seneste fem måneder, i dag skulle den præsenteres og dyste med andre ideer fra erhvervsskolerne i Holstebro. 

- Vi er meget spændte på, hvordan det går. Vi har været i dialog med B&O undervejs i udviklingen og de har virket positive og interesserede i produktet, lyder det Ida Kristine Tang. 

Det er denne lille chip, opfundet af tre piger fra Vestjylland, der i fremtiden skal kunne finde frem til alle stjålne B&O-produkter. 
Det er denne lille chip, opfundet af tre piger fra Vestjylland, der i fremtiden skal kunne finde frem til alle stjålne B&O-produkter. 
Foto: Privatfoto

Netop det at være i kontakt med andre voksne mennesker i dagligdagen end underviseren har givet hverdagen et ekstra pift. 

- Kontakten med virksomhederne giver meget. Det at få feedback på vores arbejde, det at arbejde med noget der måske kommer ud i virkeligheden har været vildt fedt og motiverende, lyder det fra Pernille Hyldgaard Nielsen. 

Ved dagens event skulle eleverne præsentere deres ideer foran andre elever og ikke mindst et dommerpanel bestående af fem regionale virksomheder. Den bedste ide blev præmieret med 10.000 kroner. 

Kreativitet er altafgørende

En af virksomhederne der var repræsenteret i dommerpanelet er elektronikproducenten B&0 med base i Struer. Med hele verden som eksportmarked er virksomheden i konstant konkurrence om markedsandele. Et faktum der gør, at virksomheden efterspørger særligt en ting hos fremtidens medarbejdere. 

- Vi kigger efter kreative løsninger. Alle kan tage en standard problemstilling og finde en løsning. Har man forsøgt at skabe noget nyt, noget der kan give værdi til produktet for den enkelte kunde,  så begynder vi at lytte ekstra meget, forklarer Brian Bjørn Hansen, Leder, System Solutions, Bang & Olufsen. 

B&O-chef Brian Bjørn spurgte interesseret ind til de mange kreative opfindelser. 
B&O-chef Brian Bjørn spurgte interesseret ind til de mange kreative opfindelser. 
Foto: Privatfoto

Netop for at sikre sig, at være med i de unges tanker og mindset afholder virksomheden fra Struer hver år camps, hvor unge kreative sjæle kan udfolde deres talent. Et sted, hvor virksomheden samtidig på et tidligt tidspunkt kan spotte morgendagens potentielle medarbejdere. 

Mod på fremtiden - i Vestjylland

De tre pigers ide til at gøre det lettere at spore stjålne B&O produkter måtte tage til takke med en tredjeplads. Det satte dog ikke en stopper for pigernes begejstring for hele udviklingsarbejdet og dialogen med virksomheden i Sturer. 

- Det var super, vi er alle tre glade for produktet og tredjepladsen. Det har givet os rigtig meget erfaring vi kan tage med videre og bruge i fremtiden, lød det samstemmende fra de tre HTX-elever. 

Programmet og dagens arrangement skal udover at udvikle de unge også give mod på en fremtid i erhvervslivet. I panelet var fem lokale virksomheder repræsenteret. På den måde håber uddannelserne at åbne de unges øjne for, at en fremtidig karriere ikke behøver betyde, at man skal rejse fra landsdelen. 

- Det har helt klart givet mig mod på at arbejde videre i den retning. Jeg vil gerne noget med design, så jeg ser helt klart muligheder for at min fremtid ligger her i Vestjylland, lyder det fra Ida Kirstine Tang. 

Vinderen af de 10.000 kroner og førstepladsen havde opfundet en helt ny ide til en støvmaske.  

1:55
Se hele reportagen fra iværksætterdagen her.