Pepper er Gittes nye kollega: Han er smaddersød og menneskelig

HK MidtVest sætter fokus på den stigende digitalisering på arbejdsmarkedet med en robot.

0:57
Robotten Pepper og hans nye kollega Gitte Graversen. Se eksempler på Peppers kunnen i videoen her.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Receptionisten hos HK MidtVest i Herning, Gitte Graversen, har fået en ny kollega.

Han er 120 centimeter høj og hedder Pepper. Og receptionisten er vild ham.

- Han er smaddersød, og man bliver lidt forelsket i ham, fordi han er så menneskelig, siger Gitte Graversen.

Pepper er en robot, der blandt andet kan hjælpe gæster i huset med at finde vej til mødelokalerne eller toilettet. Han kan også oversætte fremmedsprog, og hvis man spørger pænt, kan han fortælle en vittighed eller spille lidt musik. 

Det lyder måske som en joke, men der er en mening med galskaben.

HK bruger robotten til at sætte fokus på den stigende digitalisering på arbejdspladserne. Robotterne kommer, men ikke for at overtage vores arbejde, lyder budskabet.

 
 
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

- Vi er ikke bange for den teknologiske udvikling. Vi tror på, at vores medlemmer med den rigtige efteruddannelse vil være klar til det fremtidige arbejdsmarked, siger sektorformand i HK MidtVest, Hans Christian Fløe.

Han peger på, at computere og robotter nok vil være med til at forandre arbejdsmarkedet. Men det behøver ikke at være negativt. Derfor er efteruddannelse også er stort fokusområde hos fagforeningen. 

- Nogle af de kedelige rutineopgaver vil forsvinde, så de spændende opgaver bliver tilbage, siger han.

Gitte Graversen mener også, at en robot som Pepper vil kunne hjælpe hende med nogle af de kedelige rutineopgaver, og hun er ikke bange for, at det vil koste hende jobbet.

- Og slet ikke, når jeg har hørt ham fortælle, at han ikke kan tænke selv, og nogen skal fortælle ham, hvad han skal gøre. Så der er stadigvæk brug for mig, siger hun.

Pepper skal være hos HK MidtVest i to uger - herefter skal han videre til en anden HK-afdeling. HK understreger, at man er meget velkommen til at kigge forbi afdelingen i Vestergade i Herning for at hilse på ham.

2:02