Pensionist sov fra voldsom eksplosion i ældrelejlighed

Stearinlys antændte sprayflaske som udløste eksplosion i ældrelejlighed i Holstebro

Ven den voldsomme eksplosion blev vinduerne i lejligheden øverst til venstre blæst ud. Foto: Kristian Mørk Andersen
Ven den voldsomme eksplosion blev vinduerne i lejligheden øverst til venstre blæst ud. Foto: Kristian Mørk Andersen

Beboeren i en ældrelejlighed hørte hverken brag eller røgalarmer, da en voldsom eksplosion natten til søndag raserede dele af mandens bolig i centrum af Holstebro.

Eksplosionen var så kraftig, at et stuevindue i taglejligheden blæste ud og væggene slog revner, fortæller indsatsleder Per Jakobsen fra Nordvestjyllands Brandvæsen til TV MIDTVEST.

- Den ældre mand sov i et værelse ved siden af stuen, hvor eksplosionen skete. Han havde intet hørt, og blev en kende overrasket da vores røgdykkere vækkede ham i sengen, fortæller indsatslederen. 

Eksplosionen er formentlig udløst af et stearinlys, som stod ved siden af en sprayflaske.

- Vi går ud fra at stearinlyset har varmet sprayflasken så kraftigt op, at den er eksploderet inde i lejligheden, siger Per Jakobsen.

Trods de omfattende skader på lejligheden, slap den ældre mand uskadt fra eksplosionen. Det samme gjorde to undulater, som stod i et bur i stuen.

- De to fugle havde ingen skade taget, selv om de stod helt tæt på det sofabord, hvor sprayflasken eksploderede. Det var næsten mirakuløst at røgdykkerne fandt dem i live, konstaterer Per Jakobsen.  

Indsatslederen vurderer, at der vil gå nogle uger før lejligheden igen bliver beboelig. Udover en større oprydning, kræver ulykken at skaderne i lejligheden bliver udbedret.

Indsatsleder Per Jakobsen advarer herunder mod at lade brændende stearinlys stå uovervågede i beboelser, fordi de kan anrette store skader:   

 

0:14