Trods handicap: Peder kører fra Gedser til Skagen

En spastisk lammelse afholder ikke 60-årige Peder Stausholm fra at køre fra sydfyn til Skagen.

I løbet af juli skal Peder Stausholm nå fra Gedser på Fyn til Skagen i sin el-kørestol.
I løbet af juli skal Peder Stausholm nå fra Gedser på Fyn til Skagen i sin el-kørestol.
Foto: Kevin Kjær Lauridsen, TV MIDTVEST

Selvom man har et handicap skal det ikke afholde en fra at nå sine mål. Den filosofi lever 60-årige Peder Stausholm fra Serup nær Silkeborg efter, og derfor har han begivet sig ud på et længere eventyr i sin el-kørestol. 

- Det var en idé, der blev født sidste år, da jeg var på sheltertur. Der fik jeg ideen, at det kunne være spændende at køre fra nord til syd i Danmark, siger Peder Stausholm.

Han er spastisk lammet og uanset, hvad den danske sommer måtte byde ham, så vil han gennemføre den cirka 1000 kilometer lange tur i løbet af juli måned. Turen, som køres sammen med sin hjælper, har han planlagt det seneste år.

- Jeg har søgt en masse fonde, for det er også meningen, at der skal komme en dokumentarfilm ud af turen.  

Nogle dage er en fotograf med Peder Stausholm, og ellers filmer han selv med et gopro-kamera til dokumentaren.

1:16
Se indlaget om 60-årige Peder Stausholm, der er spastisk lammet og vil bruge sommeren på at køre fra Gedser til Skagen i el-kørestol. 

Overvinder udfordringerne undervejs

Peder Stausholm er spastisk lammet, og derfor er turen fra det sydlige Fyn til det nordlige Jylland ikke uden problemer. Mandag løb han tør for strøm et par kilometer før Viborg, men én ting er lidt mere besværligt end alt andet.

- Det er nok sådan noget som store toiletbesøg. Jeg har godt nok en lift derhjemme, men den kan jeg jo ikke have med i en cykeltrailer.

Selvom toiletbesøgende er besværlige, afholder det ham ikke fra at gennemføre turen med en opfordring til andre med et handicap.

- Der er mange handicappede, der ikke tør, fordi de er så bange for, at det ikke kan lade sig gøre.