Vindmøllepark i Nørrekær Enge er endeligt vedtaget

Torsdag godkendte byrådet i Vesthimmerlands Kommune opstillingen af 36 vindmøller i Nørrekær Enge. Dermed følger de op på Aalborg byråd godkendelse.

vindmller.jpg
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Den kommende vindmøllepark i Nørrekær Enge har skabt en del debat i lokalområdet. Men nu er planerne for vindmølleparken blevet godkendt i Vesthimmerland byråd. Dermed følger Vesthimmerlands byråd op på Aalborg byråds godkendelse i mandags.

Projektet var betinget af, at begge byråd ville godkende planerne til vindmølleparken. Med begge byråds godkendelse er projektet om at få Danmarks største landvindmøllepark til Nordjylland endeligt vedtaget.

- Jeg er rigtig stolt over og glad for, at vi i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, Vattenfall og borgerne i Nørrekær Enges Vindmølleforening er lykkes med at realisere et så stort projekt. Vores fælles arbejde med plangrundlaget for det omfattende projekt har været gnidningsfrit, så jeg vil gerne takke Vesthimmerland for det gode samarbejde, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen.

- Vindmølleprojektet Nørrekær Enge har været flere år undervejs, og det har været ventetiden værd, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.

Begge byrådspolitikere peger på stor lokal opbakning, som en vigtig grund til, at projektet nu kan godkendes.

- Der har været en meget høj grad af borgerinvolvering, og projektet sætter nye standarder for lokalt medarbejderskab og lokal forankring, siger Hans Henrik Henriksen

- Med maksimal folkelig opbakning fra lokalområdet og et forbilledligt samarbejde med Aalborg Kommune, Nørrekær Enge Vindmølleforening og Vattenfall, sætter vi nu nye standarder og principper i bestræbelserne for at sikre en grøn omstilling til vedvarende energiproduktion, siger Per Bach Lauersen.

- Det er lykkedes godt med samarbejdsaftalen med Vattenfall, der giver mulighed for, at op mod halvdelen af møllerne i projektet bliver på lokale hænder. Dels hos de lokale lodsejere, dels i form af naboernes køb af naboanparter og endelig i form af møller til vindmølleforeningen, siger Helge Christiansen, Næstformand i Nørrekær Enges Vindmølleforening.

Det er Vattenfall, der står bag vindmølleprojektet med 36 vindmøller på op til 150 meters højde. De regner med, at begynde arbejdet i 2020, og at hele parken vil være i drift i løbet af 2021.

I går, Onsdag, kunne vi på TV2 Nord fortælle om naboer til den kommende vindmøllepark, som ikke just var begejstrede for udsigten til, at der skulle komme 36 vindmøller i deres baghave.

- Jeg skal bo i et potentielt sygdomsfremkaldende område, i et usælgeligt hus, siger Mikkel Amager, der er en af naboerne til vindmølleparken.