Morgenkaffen udskudt: 1200 husstande ramt af strømafbrydelse

Godt 1200 husstande i Thisted var mandag morgen uden strøm i knap en time.

Thisted001.jpg

En endnu ukendt fejl betød mandag morgen at godt 1200 husstande i Thisted var uden strøm i knap en time. Det oplyser Holger Larsen, der er netchef ved Thy-Mors Energi Elnet A/S. 

Fejlen opstod klokken 6.20 og flere husstande end de 1207, der blev registreret centralt kan kortvartigt have været ramt af afbrydelsen. Mange blev dog hurtigt koblet ind igen, da automatikken havde lagt strømmen om, og omkring 7.10 var alle husstande igen med strøm - klar til at lave morgenkaffe.

- Nu er vi ved at skabe os et overblik over, hvad der er sket og indtil videre tyder alt på, at der er sket en kabelfejl på et underjordisk kabel, fortæller Holger Larsen.

- Det kan være en sten, der har arbejdet sig op gennem jorden, der har lavet en skade på et kabel eller det kan være en gammel graveskade, der pludselig har udviklet sig til noget mere alvorligt. Det er det, vi nu skal have undersøgt, siger netchefen.

Han oplyser, at man aldrig kan gardere sig 100 procent mod sådanne fejl og garanterer i samme åndedrag at man nu arbejder på højtryk for at lokalisere den konkrete fejl.