Huspriserne stiger nu også i det nordjyske

Huspriserne er stadig højst i Region Midtjylland og Region Hovedstaden, men Nordjylland kravler opad.

Til-salg.jpg

Hvis du har investeret i en villa eller et rækkehus i det nordjyske i løbet af februar, har du i gennemsnit betalt 9.277 kroner pr. kvadratmeter. Og selvom det måske ikke er meget, når man skuler til andre regioner, så er det faktisk en stigning i kvadratmeterprisen på 6,5 procent i forhold til året før.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Endnu større er stigningen, når det kommer til ejerlejligheder. Her lå kvadratmeterprisen på 16.277 kroner i februar, og det er en stigning på 9,6 procent i forhold til februar 2016.

Det er blandt andet Morsø Kommune, der kan prale med en betragtelig stigning i huspriserne. Fra januar til februar i år er priserne her steget med mere end 5 procent. Også i Thisted Kommune er priserne steget i løbet af årets første måneder. Her er stigningen mellem 2,5 og 5 procent.

Det er traditionelt i Nordjylland, man kan finde de billigste huse – og det er også en af de regioner, hvor husene er sværest at komme af med. Salgstiden var i februar 215 dage.

Med stigninger i prisen og faldende liggetid lysner det forude.

- Nordjyderne er ved at komme på niveau med resten af Jylland, og det er et udtryk for, at de seneste års vækst på markedet nu kommer ud i alle afkroge af landet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I februar 2017 var der udbudt 5.484 boliger i Nordjylland.

 
 
Foto: Kilde: Boligsiden.dk