Se René Tofts besked til danske tilskuere efter VM-farvel

Forsvarsgeneralen har været aktiv på Instagram, hvor han opfordrer de danske tilskuere til at give de danske spillere maksimal støtte mod Ungarn.

René Toft Hansen i aktion under VM før lyskeskaden.
René Toft Hansen i aktion under VM før lyskeskaden.
Foto: Jonathan Nackstrand - Ritzau Scanpix

Forsvarsstyrmanden René Toft, der ifølge TV 2 SPORTs håndboldeksperter Claus Møller Jakobsen og Daniel Svensson er det danske landsholds vigtigste spiller, blev lyskeskadet efter et skub og kom aldrig tilbage på banen.

På et pressemøde fredag fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen, at Toft heller ikke kommer i aktion mere ved dette mesterskab.

Et hårdt slag for landsholdet og ikke mindst Veszprém-stjernens lillebror, Henrik Toft, der på pressemødet ikke følte sig i stand til at blive interviewet om storebrorens VM-exit.

Lørdag eftermiddag er første gang, hovedpersonen selv giver lyd fra sig siden skadens opståen. Det gør René Toft i et opslag på Instagram.

- VM er desværre slut for mit vedkommende, men for dælen, hvor har jeg nydt hvert et sekund inde på banen i en fantastisk kulisse, skriver René Toft og fortsætter:

- Jeg håber, I er klar til i aften, Jyske Bank Boxen, til at hjælpe drengene på vej mod endnu en sejr. Jeg vil i hvert fald gøre mit fra tribunen.

Erstattes af klarmeldt lillebror

René Toft har tidligere døjet med en lyskeskade. Den gjorde, at han blandt andet måtte melde afbud til Danmarks to EM-kvalifikationskampe i oktober sidste år.

Midt i den triste stund glæder 34-årige Toft sig over, at 32-årige Henrik Toft er blevet klar igen efter sin lyskeskade, og at det netop er ham, der er skrevet ind i VM-truppen som erstatning.

René Tofts opslag på det sociale medie rundes af med #BrormandIsBack.

2:33
Se også: 450 journalister og teknikere fra hele verden sørger for, at seere og læsere kan følge VM i håndbold tæt.

Men trods den gode erstatning svækker René Tofts VM-farvel utvivlsomt Danmark, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

- Der er ikke nogen, der kan lukke det hul, René Toft efterlader. Han er en af verdens bedste forsvarsspillere, er ekstremt dominerende og har så stor respekt fra de andre modstandere.

- Der hviler et kæmpestort ansvar på Henrik Møllgaard, der nu skal forsøge at integrere enten Henrik Toft eller Simon Hald, hvor sidstnævnte gjorde det fornemt mod Norge, siger håndboldeksperten.

Danmark tager hul på mellemrunden lørdag aften klokken 20.30. Modstanderen er Ungarn.

2:10
Se også: Når det danske herrelandshold spiller VM i Boxen, så er det med et stort midt- og vestjysk aftryk på banen.