Midt- og Nordjylland kan få sne onsdag

Et udbredt nedbørområde passerer landet i løbet af i dag - og kan nogle steder give slud og sne

Sne i Øster Jølby
Foto: Susanne Worm, Mobilholdet

Selvom kalenderen viser at vi netop har taget hul på foråret, så viser vinteren sig fortsat i form af kulde og nogle steder også sne over landet. 

Et større lavtryk nordvest for Skotland sender i løbet af dagen i dag et frontsystem ind over landet fra vest, som skal forsøge at gøre det endeligt af med vinterkulden, der har sendt temperaturerne godt ned på den 'blå' side af skalaen denne onsdag morgen.

Nedbøren kan begynde som sne

Frontsystemet når ind over den jyske vestkyst omkring middagstid med nedbør, der breder sig mod øst og når frem til Storebælt midt på eftermiddagen.

Nedbøren vil mest falde som regn med temperaturer mellem 2 og 5 graders varme, mens især i Midt- og Nordjylland kan den i al fald begynde som sne med temperaturer omkring eller lige over frysepunktet.

Det er dermed midt- og nordjyderne der har størst chance - eller risiko om man vil - for at opleve nogle af vinterens sidste krampetrækninger.

Efter frontsystemet blæser lunere luft ind over landet vestfra - og i morgen torsdag kan temperaturerne nogle steder nå helt op omkring 10 grader.