Tour de France: Fuglsang rykker frem – overrasket over rivaler

En lidende og 'i bund og grund tilfreds' Jakob Fuglsang bevægede sig frem i klassementet på 14. etape, hvor han måtte slippe rivalerne kort før mål.

Jakob Fuglsang har høje forventninger i Tour de France (arkivbillede).
Jakob Fuglsang har høje forventninger i Tour de France (arkivbillede).
Foto: Johanna Geron / Ritzau Scanpix

Tour de Frances indtil videre største bjergetape blev kørt lørdag, og det brugte løbets største favoritter til at udkæmpe et stort slag på 14. etape.

Den ene efter den anden klassementsrytter måtte slippe op ad både det næstsidste og det sidste bjerg, og for Jakob Fuglsangs vedkommende blev det for meget med 1,6 kilometer til toppen af Tourmalet og målstregen. Han endte med at tabe 53 sekunder til etapevinder Thibaut Pinot.

- I bund og grund er jeg egentlig tilfreds med, at det lykkedes i forsøget om at sætte nogle af dem, der sidder foran mig. Desværre kunne jeg ikke følge med på de hårde accelerationer på de sidste to kilometer og sætter lidt tid til de andre, siger Jakob Fuglsang umiddelbart efter etapen til TV 2 SPORT.

Fuglsang var dog langt fra den første stjerne, der måtte slippe. Således havde blandt andre Enric Mas, Adam Yates, Nairo Quintana og Richie Porte alle sluppet før danskeren.

- Jeg er overrasket over de klassementsfolk, der allerede blev sat på den første stigning. Det er enkeltstarten i går, som formentlig gør, at nogen har ekstra ondt i benene i dag.

Overrasket over Alaphilippe

Efter etapen er Fuglsang nummer otte i klassementet fem minutter og 22 sekunder bag den gule trøje, Julian Alaphilippe.

Netop Julian Alaphilippe fortsatte med at køre stærkt. Stærkere end sin nærmeste konkurrent, Geraint Thomas, som selv måtte slippe kort før mål.

Er du overrasket over Alaphilippe?

- Både ja og nej altså. Han plejer at kunne køre, når det er to stigninger som i dag. Det plejer at være mængden af dage, hvor der bliver kørt til, der dræber ham. Men han fighter godt, og den gule trøje giver måske vinger.

- Det kan være, det er det, der lige giver ham lidt ekstra. Det er flot, at han holder fast i trøjen, siger Jakob Fuglsang.

Den danske Astana-kaptajn skal finde bjergbenene frem igen allerede søndag, hvor der venter endnu en stor test i Pyrenæerne.