Pape bakker op om Bioethanol-eventyr i Maabjerg

Søren Pape Poulsen besøgte i dag Bioethanol-fabrikken i Maabjerg. Også han gav projektet sin politiske opbakning.

Søren Pape besøgte Maabjerg

Bioethanol-fabrikken i Maabjerg har været i venteposition længe.

Hvis drømmen om et nyt grønt-erhvervseventyr med 1000 nye arbejdspladser skal blive til virkelighed, så kræver det politisk opbakning.

I dag lagde den konservative formand og tidligere borgmester i Viborg, Søren Pape Poulsen vejen forbi Maabjerg.

- Det her er et fantastisk godt projekt, sagde han.

Dermed melder han sig i rækken af politikerne, der de seneste år er strømmet til Maabjerg med roser til projektet, der skal producere Bioethanol, der skal blandes i benzin.

Projektet er dermed en vigtig del af Danmarks klimamål om at gøre sig fri af fossile brændstoffer. Men det kræver, at Folketinget bliver enige om det såkaldte iblandingskrav. En enighed politikerne skal nå frem til indenfor de næste par måneder.

- Man kan godt blive meget, meget utålmodig, og det er noget af det sværeste i politik. Og det er klart, at vores tålmodighed er ved at være opbrugt, siger borgmesteren i Holstebro Kommune, HC Østerby om den efterhånden meget lange proces for at gøre Maabjerg til endelig virkelighed.

Både de Radikale, Socialdemokraterne og nu også de Konservative har været positive stemt for at gøre Bioethanol-eventyret til virkelighed, mens Venstre og Dansk Folkeparti har undladt at give en endelig melding.

- Jeg synes, at vi nu er ved at være så tæt på, at tiden må være til, at vi som politiske partier melder ud præcist, hvor vi står i den her sag, og jeg kan jo sige, at vi fra de konservative bakker op, lød det i dag fra Pape.  

 

2:05