Har 40 års erfaring: Overlæge er bekymret efter nyt sundhedsudspil

Han har oplevet mange ændringer i løbet af sin karriere og ser nu frem mod den næste.

Jens Oluf Bruun Pedersen har arbejdet som læge i 40 år.
Jens Oluf Bruun Pedersen har arbejdet som læge i 40 år.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Der er store ændringer på vej til det danske sundhedssystem.

Sådan ser det i hvert fald ud, når man ser på regeringens sundhedsudspil, som blev præsenteret tidligere i dag.

Ved udgangen af 2020 nedlægges blandt andet Danmarks fem regionsråd, mens der i stedet bliver en politisk udpeget bestyrelse på 11 personer, der med base i Aarhus skal holde styr på sundhedsvæsenets økonomi.  Herudover vil driften af sygehusene og akutberedskabet blevet styret af fem sundhedsforvaltninger og der skal oprettes 21 såkaldte sundhedsfællesskaber.

En af dem der skal være med til at føre disse ændringer ud i praksis er overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen. Han er overlæge på Aalborg Universitetshospital i Thisted og har arbejdet som læge i 40 år. Han har spændt fulgt med.

- Det skal jo ikke være en reform kun for reformens skyld. Det skal være noget, der hjælper vores patienter i sidste ende, siger han og fortæller, at han ikke er helt sikker på, at det vil lykkes:

- Det jeg lidt kan frygte, det er, at der kommer så mange ændringer, at vi skal bruge meget af vores tid på at understøtte systemerne i stedet for at arbejde med patienterne direkte.

Jens Oluf Bruun Pedersens med patienten Lars Lennart Mellin.
Jens Oluf Bruun Pedersens med patienten Lars Lennart Mellin.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Skeptisk patient

I dag går Jens Oluf Bruun Pedersens stuegang forbi patienten Lars Lennart Mellin, der er indlagt efter en dobbelt blodprop.

Han giver ikke meget for statsministerens ord om, at udspillet blandt andet skal give en bedre sammenhæng for patienterne og mere nærhed i behandlingen.

- De har i hvert fald sparet meget. Så hvis de synes, det ikke fungerer nu, så er det fordi de har sparet for meget, siger han.

2:40