Over 200 vil bygge Apples datacenter

Virksomheder står i kø for at få lov til at bygge det nye datacenter i Viborg.

Apple Datacenter, visualisering
Foto: Viborg Kommune

Byggestarten på Apples datacenter ved Viborg nærmer sig. Planerne for første del af det store center til seks milliarder kroner er netop lagt frem. Mange virksomheder håber på at blive en del af byggeriet. Indtil videre har over 200 meldt deres interesse for at komme med.

 Det giver også et signal til Apple om, at vi kan og vil det her.

På et møde sidste år åbnede kommunen op for, at interesserede firmaer kunne tilmelde sig. Betonvarefabrikken, RC Beton, i Rødkærsbro er en af de mange virksomheder på Viborg-egnen, der venter i spænding på et af Danmarkshistoriens største byggeprojekter. De håber på at kunne levere deres lille bidrag til det store Apple-byggeri.

- Vi håber at komme i betragtning til at levere betonrør og belægninger. Vi kan også levere elementer, hvis der skulle være behov for det. Der er noget prestige i at være med i projektet. Det giver også et signal til Apple om, at vi kan og vil det her,” siger Claus Abildgaard Schmidt, produktionsdirektør for RC Beton.

De første datahaller kommer til at ligge i området langs vejen til Forskningscenter Foulum. Det bliver et byggeri med to rækker af haller, der hver får en længde på cirka en kilometer.