Om muligt vandscooterforbud: - Det er ude af proportioner!

Der har siden den tragiske vandscooter-ulykke i København været snak om et forbud imod vandscootere. Det møder en del skepsis i Thisted.

0:35
Ole Brix håber ikke, at det ender med at blive et forbud imod vandscootere.

Efter den tragiske vandscooterulykke i København har diverse politiske partier været ude og kræve stramninger og forbud af vandscootere i danske farvande. 

Dansk Folkeparti var blandt andet ude med et forslag om et totalforbud. Kenneth Kristensen Berth fra DF præciserer i dag Dansk Folkepartis holdning. 

- Vi vil lade det være op til kommunerne, om de vil have vandscootere i den del af havet, som rammer deres kommune. Det synes vi er rimeligt. Sådan var det jo også før Højesteret begyndte at blande EU ind i det, siger EU-ordføreren. 

Det, som Kenneth Kristensen Berth hentyder til, er, at reglerne blev ændret i 2012. Det gjorde de på grund af en højesteretsdom fra 2010, som afgjorde, at de danske regler angående vandscootere var i strid med EUs regler på området. 

I Thisted har Ole Brix repareret både og vandscootere i 16 år, og han synes, at det er helt ude af proportioner at komme med sådan et forslag på grund af én ulykke. 

 Det er jo helt ude af proportioner. Han er en idiot, ham der forårsagede ulykken. Han er en tåbe, og det er dybt tragisk. Men derfra og så til at sige, at vandscootere skal være forbudt for alle andre. Det kan jeg slet ikke følge, siger Ole Brix. 

Hos Venstre vil de heller ikke gå så langt, som Dansk Folkeparti vil. Det er nogle andre knapper, som de vil dreje på. 

- Vi går ikke ind for kollektiv afstraffelse i form af totalforbud på vandscootere, men vi vil kigge på reglerne og lave nogle opstramninger, så vi kan forebygge ulykker som den her i fremtiden, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen. 

De stramninger som Kristian Pihl Lorentzen foreslår er blandt andet, at alle vandscootere skal indregistreres med nummerplade, og at alle skal have ansvarsforsikring på deres vandscootere. Derudover vil han øge bøderne og straffene for overtrædelser. 

- Hammeren skal falde meget hårdt, når man begår sådan nogle overtrædelser her. Bøderne er alt for lave, de skal hæves voldsomt. Derudover skal vi også blive bedre til at håndhæve reglerne, siger trafikordføreren. 

Hvis det ender i et forbud for vandscootere i de danske farvande, så er det blandt andet surferne, det går ud over. For surferne kan vandscooterne redde liv. 

- En vandscooter er nogle gange det eneste, der kan redde en surfer i Vesterhavet for eksempel. Der kan en helikopter eller en speedbåd ikke komme til, siger Torben Kornum, der surfer ved Klitmøller.