Offer om frikirkepræst: Straffen kan ikke blive hård nok

TV MIDTVEST har mødt et af de unge mennesker, der var en del af ’Byens Kirke’. Han frygter allerede den dag, hvor frikirkepræsten igen er på fri fod.

Daniel Mondrup mener ikke, at frikirkepræstens straf kan blive lang nok.
Daniel Mondrup mener ikke, at frikirkepræstens straf kan blive lang nok.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Frikirkepræsten, der nu er sigtet for ni forhold om grove seksuelle krænkelser mod børn under 18 år, kan – hvis han bliver dømt – se frem til en længere fængselsstraf.

Men står det til Daniel Mondrup, der kom i ’Byens Kirke’ i perioden, hvor overgrebene fandt sted, kan straffen ikke blive hård nok.

- Jeg synes, at han skal have den længste fængselsstraf, man kan få. Det synes jeg, at han fortjener for det, han har gjort, forklarer den nu 23-årige mand.

1:29
- Det er ikke engang ondskabsfuldt. Det er rædsomt, mener Daniel Mondrup.

Han er selv blevet udsat for præstens krænkende adfærd, uden dog at være blevet misbrugt seksuelt. Alligevel frygter han den dag, hvor frikirkepræsten igen er løsladt.

- Så er jeg bange for, at han måske flytter til et andet sted og så starter det samme igen, lyder det. 

Daniel Mondrup har tidligere fortalt til TV MIDTVEST, at han blev presset til at være en del af præstens nøgenlege på et aflåst kontor, hvor en gruppe drenge skulle bevise deres mod ved at tage mest muligt tøj af.

’De kommer aldrig videre’

Hvad, der præcist er sket i ’Byens kirke’ i Silkeborg, vides endnu ikke. Én ting er Daniel Mondrup dog sikker på: det har store konsekvenser for ofrene:

- Jeg tænker, at de, der har været udsat for det (sexovergreb, red.), aldrig kommer videre. Det vil altid sidde i dem. Det er ar for livet, forklarer han.

Krænkelserne skete ifølge anklagerne frem til 2011, hvor frikirkepræsten flyttede til USA for at starte en ny menighed i Florida.

Frikirkepræsten er indtil videre varetægtsfængslet i fire uger. Der er nedlagt navneforbud i sagen.