Markant stigning på økologiske produkter

Forbrugerne efterspørger økologi i stigende grad, og det kan landbruget mærke.

Wagyu-ko fra Rettrup Kær.

Efterspørgslen på foder til økologisk husdyrproduktion er steget med næsten 30% alene i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks førende producent af økologisk foder, DLG, der spiller en markant rolle i at sikre den økologiske fødevareproduktion i Danmark. 

Efterspørgslen er så markant, at der er begyndende mangel på danskproducerede økologiske varer - også selvom 1.132 landmænd har søgt om at udvide deres areal i 2016. Heraf var 450 helt nye økologer.

- Fortsætter den nuværende efterspørgsel fra landbruget på økologisk foder fra DLG, skal der omlægges arealer svarende til 30.000 tons afgrøder i 2017. Vores største udfordringer er at skaffe nok råvarer og korn til den stigende efterspørgsel på økologiske varer, og derfor er vi i høj grad interesseret i at komme i kontakt med flere økologiske planteavlere, fortæller Henrik Kløve, chef for økologi hos DLG. 

Den økologiske fødevareproduktion er i dag i rivende udvikling. Danmark har den største økologi-markedsandel i verden, og salget af økologiske fødevarer er vokset markant i landets supermarkeder. 

Det er især økologiske mejeriprodukter, æg, havregryn og mel, som vi kommer i indkøbskurven, men også visse typer af frugt og grønt. 

DLG offentliggør en samlet status på økologi, en ny strategi og resten af årsrapporten i morgen, tirsdag den 21. februar, på deres hovedkontor på Axelborg i København.