Nye DNA-prøver bekræfter to ulveangreb

I mindst to af angrebene på Jørgen Blazejewicz’ får har en ulv stået bag, viser en ny undersøgelse fra Naturstyrelsen.

Sådan så et af Jørgen Blazajewicz' får ud efter et ulveangreb d. 13. februar.
Sådan så et af Jørgen Blazajewicz' får ud efter et ulveangreb d. 13. februar.
Foto: Foto: Storålam

Det er yderligere prøver fra de vestjyske får, der i løbet af vinteren er blevet dræbt, som med garanti bekræfter, at det var en ulv, der stod bag angrebene på fåreavler Jørgen Blazejewicz’ får syd for Holstebro.

- Naturstyrelsen har meddelt mig resultaterne af de to sidste prøver. De viser, at det seneste angreb på to får på en kløvermark ved Sørvad den 13. februar helt sikkert er ulv, siger Jørgen Blazejewicz.

Midt på ugen fik Jørgen Blazejewicz vished om, at der i hvert fald i ét af tilfældene med sikkerhed var tale om et ulveangreb, men yderligere DNA-undersøgelser viser, at der i mindst to tilfælde var tale om ulv. Fåreavleren vil dog ikke forholde sig til, hvorvidt der kan være tale om to forskellige ulve.

-Men jeg er glad for, at det nu så tydeligt er fastslået, at der er tale om ulveangreb. Jeg forventer, at vi får erstatning for alle de får, som vi har mistet ved angreb i de seneste måneder, idet blandt andet bidemærkerne også med overvejende sandsynlighed peger på ulv, siger han.

Resultaterne underbygger Miljøstyrelsens undersøgelser, der også peger på ulv.