Nye billeder tyder på ulvepar i Vestjylland

Naturhistorisk Museum i Aarhus offentliggør billeder, der med stor sandsynlighed viser et ulvepars færden i Vestjylland.

Ulvepar
Foto: Thomas Boesdal

Siden 2012, hvor den første enlige hanulv blev spottet i Danmark, har tests af DNA-profiler fastslået, at mindst tre hanulve har opholdt sig i Danmark.

Nu tyder nye billeder på, at der i november og december måned også befandt sig et ulvepar i Vestjylland.

Det er første gang, at offentligheden får kendskab til beviser, der med stor sandsynlighed viser flere ulve sammen. Det er Naturhistorisk Museum i Aarhus, der har offentliggjort billederne. Det sker efter, at flere uafhængige rapporter gennem efteråret og vinteren 2016-2017 har lydt på, at en stor og en mindre ulv er blevet set sammen i Vestjylland.

På grund af de verserende rygter om et ulvepar valgte Leif Meldgaard og Thomas Boesdal fra Projekt Dansk Ulv tilbage i oktober at opsætte vildtkameraer. Kameraerne blev placeret i nogle af de områder, hvor der var fundet ulveekskrementer, og hvor sandsynligheden for at fotografere ulve blev anset som størst.

Det skete i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, og i november blev to ulve fanget af kameraerne. Efter aftale med Miljøstyrelsen har Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet nu valgt at offentliggøre billederne.

Se flere billeder og en video med det formodede ulvepar på Naturhistorisk Museum Aarhus' hjemmeside. 

2:32
De første optagelser af et formodet ulvepar er blevet optaget i Vestjylland. Optagelserne er fra den 6. november 2016