Ny tankstation fylder gylle på bussen

Skive Kommune har fået deres første biogastankstation. Her er diesel skiftet ud med gas lavet på gylle.

Biogastankstation

Skive Kommune kom onsdag lidt tættere på at være CO2-neutrale. Byens borgmester klippede nemlig snoren til en tanksstation, som skal forsyne busser og kommunale køretøjer med biogas. 

- Vi har en årelang tradition for at være nogle af de første med grøn omstilling. Den dagsorden vil gerne fortsætte med og være i den gule føretrøje, når det kommer til grøn energi, siger borgmester i Skive, Peder Kristian Kirkegaard(V). 

På tankstationen i Skive er benzin og diesel skiftet ud med landmandsgylle, som er et af de produkter, CO2-neutralt biogas bliver produceret af.  

Gyllegas er vejen frem

Foreløbigt har Skive Kommune 11 busser, der kører på gas fra gylle i stedet for diesel. Det betyder, at kommunen årligt kan spare knap 800 tons CO2. 
Derudover støjer de ekstra grønne køretøjer mindre end busser, der kører på diesel eller benzin.  

Det eneste minus ved gyllegassen er, at det tager lidt længere tid at tanke. Men ifølge Kris Vetter, som er salgchef i Gas2move, er det noget, som de danske chauffører lige så godt kan begynde at vende sig til.

- Gas til transport vil der komme mere af. Den politiske dagsorden er på plads nu, og det betyder, at fossile brændstoffer skal udfases. Specielt i den tunge del af transportsektoren, siger Kris Vetter.  

Med indvielsen i dag er der nu 15 tankstationer med biogas i hele landet.