Ny surfskole: VM-profil lærer fra sig

Casper Steinfath vil inspirere flere til at prøve kræver med Stand Up Paddling

Den tredobbelte verdensmester, Casper Steinfath, fra Thy laver nu sin egen paddle surf-skole
Den tredobbelte verdensmester, Casper Steinfath, fra Thy laver nu sin egen paddle surf-skole

Den tredobbelte verdensmester i Stand Up Paddling Casper Steinfath fra Thy, er nu klar til at lære andre sportens teknik og tricks, når han 1. maj åbner en ny surf-skole i Klitmøller.

Viking Adventures, kalder thyboen sit nye tilbud indenfor paddle-surf. En hurtigt voksende idrætsgren på globalt plan, og som til september præsenterer hele verdenseliten ved VM i Danmark. Her bliver Nr. Vorupør en af værtsbyerne. 

Netop den begivenhed falder godt i tråd med Casper Steinfaths intentioner om at udbrede sporten via en surf-skole:

- For mig var tiden den rigtige lige nu. Stand Up Paddle vokser eksplosivt i popularitet. Med det kommende VM i Nr. Vorupør kan vi,  gennem Viking Adventures, være med til at skabe endnu mere opmærksomhed om, og kendskab til, de unikke forhold vi har for at dyrke sporten i Thy og på Mors, siger Casper Steinfath. 

Netop naturforholdene er afgørende for den måde den nye surfskole kommer til at fungere på.  Det bliver nemlig det aktuelle vejr, som sammen med bølgerne, kommer til bestemme, hvor der trænes. SUP-skolen er, ifølge den tredobbelte verdensmester, mobil.

- Jeg tror vi med komnceptet kan åbne folks øjne for de mange gode Stand Up Paddle spots vi har i området. Både når det gælder havet, fjorden og de store søer, siger Casper Steinfath.

0:52