Ny stærk fond skal styrke Thyborøn som turistmål

Thyborøn skal være en af de mest attraktive byer på den jyske vestkyst. Det er målet for en ny fond.

Sea War Museum er blandt de virksomheder og institutioner, som er tilknyttet West Coast Center Jutland.
De øvrige er: Bunkergruppen, Jyllandsakvariet, Kystcenteret, Mallemukken, Sneglehuset, De Røde Huse og Æ’ Motor Rum.
Sea War Museum er blandt de virksomheder og institutioner, som er tilknyttet West Coast Center Jutland. De øvrige er: Bunkergruppen, Jyllandsakvariet, Kystcenteret, Mallemukken, Sneglehuset, De Røde Huse og Æ’ Motor Rum.
Foto: Flemming Christensen

Der er fuld gang i udviklingen i Thyborøn. Men nu skal der skiftes gear. 

Målet for en ny, stærk fond er at støtte udviklingen og sætte yderligere turbo på den i forvejen positive fremgang ude på spidsen af Harboøre Tange. Forventningen er: Øget omsætning, jobskabelse og styrke Thyborøns profil og oplevelsesmuligheder.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Under navnet Westcoast Center Jutland har den nye fond nu fundet sin bestyrelse og holdt konstituerende møde.

2:13
Se også: Thyborøn Havn er mere end bare en fiskerihavn. Nu er havnen blandt de 10 største godshavne i landet.

- Thyborøn har mange attraktioner og driftige aktører. Det er vigtigt, at så mange som muligt får kendskab til disse, så endnu flere gæster kommer og besøger os og får en god oplevelse. Det giver flere indtægter og skaber nye arbejdspladser, siger Bolette Van Ingen Bro, der er valgt som formand for bestyrelsen for Westcoast Center Jutland.

Bestyrelsen består desuden af 2. viceborgmester Chris Olesen fra Lemvig Kommune, udviklingschef Lars Klemensen og fra Lemvig-Thyborøn Turistforening, Kommunikations – og turistchef, Kristian Hansen.

Derudover sidder tidligere borgmester og formand for Regional Udvikling, Jørgen Nørby, i bestyrelsen.

Skal støtte oplevelses- og udviklingsprojekter

Blandt fondens konkrete opgaver er blandt andet udvikling af nye aktiviteter i samarbejde med nuværende og nye aktører i Thyborøn samt at understøtte aktører med fundraising til oplevelsesprojekter og andre udviklingsprojekter for området.

Fonden udlejer arealer og bygninger og koordinerer og udvikler samarbejde med andre partnere, som handelslivet, turistorganisationer, spisesteder, Thyborøn Havn og flere andre aktører.

- Det er vigtigt, at vi yderligere styrker det tætte samarbejde i Thyborøn. Ved at samle flere gode kræfter i fonden, kan vi i fællesskab med aktørerne i området løfte endnu flere og større opgaver, så vi står markant stærkere udadtil, siger Bolette Van Ingen Bro.

Fonden ejer flere arealer

Westcoast Center Jutland første store opgave bliver at udvikle en strategi for, hvordan der skabes flere oplevelser og aktiviteter for turister og andre gæster i Thyborøn. En vigtig del af fondens arbejde bliver formidling af viden og information om Thyborøns historie og om naturen, havet og fjorden omkring byen.

Fonden ejer en stribe arealer i Thyborøn og lejer disse ud til aktører, hvorved der skabes mulighed for investeringer og et tættere samarbejde mellem aktørerne.

På arealerne finder man Jyllandsakvariet, Kystcenteret, Mallemukken, Sea War Museum, restaurant Mallemukken, Sneglehuset, De Røde Huse, Bunkergruppen og Æ’ Motor Rum, der tilsammen har skønsmæssigt i omegnen af 200.000 årlige gæster.