Ny rapport sår tvivl om Måbjerg-projekt

En ny rapport fra Energistyrelsen sår tvivl om grundlaget for bioenergiprojektet i Måbjerg. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Maabjerg

Bioethanol-projektet i Måbjerg kan hænge i en tynd tråd. En ny rapport fra Energistyrelsen gør det klart, at produktionsprisen ikke vil være konkurrencedygtig på grund af den lave oliepris. Det skriver Dagbladet Holstebro.

-Et iblandingskrav på 2,5 procent bioethanol vil give en merpris på brændstof på tre til fire øre per liter. Spørgsmålet er, om vi vil beslutte at betale den merpris, siger folketingsmedlem Thomas Danielsen fra Venstre til Dagbladet Holstebro.

Da prisen ikke vil være konkurrencedygtig, har alle lande i Europa sat lignende bioethanol-projekter på stand-by.

Spørgsmålet er, om vi vil beslutte at betale den merpris.

-Derfor vil Danmark være det eneste land, som vedtager et bioethanol-projekt nu, hvis vi siger ja til Maabjerg Energy Concept, siger energiordfører Thomas Danielsen til dagbladet.

Håber stadig på flertal

Thomas Danielsen håber dog fortsat på, at et flertal i Folketinget vil vedtage et iblandingskrav for bioethanol. Det vil være afgørende for et byggeri til små tre milliarder kroner ved Måbjerg, som vil give op mod 1000 arbejdspladser.

-Projektet er godt for at få et Danmark i balance, og det vil give mange arbejdspladser i Vestjylland. Derfor arbejder jeg forsat for det, siger Thomas Danielsen.

Dagbladet Holstebro skriver, at SF, De Radikale og Socialdemokraterne har meldt ud, at de vil stemme for projektet. Venstres stemmer er afgørende for, om der bliver flertal i Folketinget.