Ny kampagne: Beskyt dit barn på nettet

Otteårig pige fra Skave troede at hun chattede med en 14-årig dreng. Han viste sig at være en mand midt i fyrrerne.

Kampagne - digital vejviser

Red Barnet og Telia har netop præsenteret en digital vejviser, der skal hjælpe forældre med at snakke med deres børn om de ubehagelige ting, de kan blive udsat for på nettet. Det kan være digitale børnelokkere, digital mobning eller hjemmesider der ikke er egnet for børn.

– Forskning viser, at når forældre tidligt får etableret en åben dialog med deres børn om onlinelivet, mindsker de risikoen for, at barnet får ubehagelige oplevelser. Derfor bør langt flere forældre tale med deres børn og engagere sig i deres digitale liv, siger Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet.

Og at der er mange faldgruber på nettet, kan Alice Christensen fra Skave ved Holstebro skrive under på. Hendes otteårige datter troede, at hun i en app for børn skrev med en 14-årig dreng. "Drengen" viste sig at være en mand midt i fyrrerne.

Jeg kan ikke forstå, hvordan man som et voksent menneske kan gøre sådan noget over for et barn

Da Alice Christensen opdagede det, overtog hun chatten - uden at fortælle manden det. Han troede altså stadig, at han skrev med en otteårig pige.

- Han skrev alt muligt med søde og smukke. Og "vil du være sød at sende billeder til mig, jeg vil gerne se hele dig". Jeg kan ikke forstå, hvordan man som et voksent menneske kan gøre sådan noget over for et barn, siger Alice Christensen, der har meldt sagen til politiet.

Hun havde talt med sin datter om farerne på nettet - men en undersøgelse fra YouGov viser, at kun lidt under halvdelen af de danske forældre har haft sådan en snak med deres børn.

Undersøgelsen viser også, at 59 procent af forældrene er bekymrede for, at deres børn får ubehagelige oplevelser på nettet.

Eksternt link - se den digitale kampagne her

 

1:00
Alice Christensen fortæller her, hvad den voksne mand skrev til hendes otteårige datter

 

 

4:27
Ny kampagne gør det nemmere at klæde sit barn på til at færdes på internettet og mobilen.