Ny havne-identitet i Struer

Havneprojekt skaber nyt bymiljø og sikrer Struer mod oversvømmelser

Struer borgmester Mads Jakobsentog tog i dag første spadestik til et nyt havneprojekt i Struer
Struer borgmester Mads Jakobsentog tog i dag første spadestik til et nyt havneprojekt i Struer

Lige dele byfornyelse og lige dele sikring mod fremtidige klima-forandringer. Sådan er udgangspunktet for en total omforandring af Struers havnefront, som byens borgmester, Mads Jakobsen, i dag tog første spadestik til.

I Struer har der gennem mange år været et stærkt ønske om at forbinde den centrale del af byen med havnen. Det ønske går omsider i opfyldelse med det nye projekt by+havn.

 -  De muligheder vi har som by ved at vi ligger tæt ved vandet bliver forstærket med projektet, som vil give  Struer en helt ny havne-identitet, fortæller en glad Mads Jakobsen.

Blandt andet bliver der satset på nye aktivitets- og opholdsområder ved vandet, som kan styrke bylivet og gøre Struer attraktiv som både købstad og havneby.

Den anden del af projektet drejer sig om sikring mod de de klima-udfordringer, som også Struer har mærket de seneste år.

Struers placering ved Limfjorden gør netop, at byen er ekstra udsat i stormflods-situationer.

- Vi havde en stormflod mellem jul og nytår, hvor vandet igen stod over kajkanten og var på vej til at oversvømme byen. Det er hændelser som kommer oftere, og det er vigtigt,  at vi får etableret et værn mod netop den slags, understreger Struers borgmester, Mads Jakobsen. 

Realdania støtter projektet i Struer, som ventes at være færdigt i løbet af foråret 2018.