Ny cafe skaber 40 fleksjob i Herning

Herning kommune har skabt en cafe, der skaber arbejde til folk, som søger fleksjob. Cafeen får langsigtet effekt, siger byens borgmester.

cafeenherningkommune.jpg
Foto: Herning kommune

I dag har Herning kommune åbnet en cafe, der er et eksempel på, hvordan ”nye løsninger”, kan blive helt konkret virkelighed, skriver, kommunen i en pressemeddelelse. ”Cafeen”, som den er døbt, ligger i Hernings kultur-, forenings- og aktivitetshus ”Huset No7”. Åbningen betyder samtidig, at 40 personer med behov for et fleksjob, er kommet ind på arbejdsmarkedet.

- I Herning Kommune er vi meget optagede af at nytænke den måde, vi løser opgaver på. Cafeen sikrer både, at en lang række borgere får et fast job, samtidig med at vi sikrer en bedre service til de mange mennesker, der bruger kulturhuset, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Lars Krarup udbyder videre:

- Cafeen er, sammen med eksempelvis ”Herning-modellen” eksempler på, at man skal turde investere i at starte noget op, for at få en god, langsigtet effekt. Jeg er enormt glad for, at et samlet byråd har modet til at prøve nye løsninger, siger Lars Krarup.

Job giver selvtillid

Driften af Cafeen er et samarbejde mellem Kultur, - Fritids- og Beskæftigelsesafdelingen i kommunen. Den daglige leder af Huset No7, Line Hillerup, glæder sig over Cafeens åbning.

- Det er simpelthen så fantastisk at opleve, hvordan hele huset har summet. Folk har glædet sig helt vildt til i dag, hvor de kan servere maden for gæsterne. Vi taler om mennesker, der i årevis har været i ressourceforløb, jobtræning, og kompetenceafklaring med usikkerhed om, hvad det ville føre til. Nu har de et fast job, og dermed alt hvad det fører med sig af sikkerhed og selvtillid. Det bliver helt vildt godt, siger Line Hillerup.

Den nye cafe skaber 40 fleksjob, heraf 35 stillinger i køkkenet, og fem stillinger som pedel, bogholder, grafiker med videre. Medarbejderne er fastansat og har mellem fire og 30 timer om ugen. Det er et håb i Herning kommune, at Cafeen kan hjælpe med at tiltrække nye mennesker til kulturtilbud og aktiviteter.